Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 04:34

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2013, 17:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Фев 2013, 21:31
Мнения: 144
Местожителство: Горно Кирково
Прикачени файлове:
Снимка0007.jpg

Здравейте!Има такава тема ,но за да не ви обърквам отварям нова.Ето описание на сорта:грозд малък,крилат,с едно крило,около110-130грама,захарност към 2-ри октомври(почти го бера към тази дата) 20-22%.След узряване летораслите придобиват червен цвят.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Ракия се пие: с вода,без вода,като вода и вместо вода.Наздраве!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2013, 18:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Прилича на сорт Сторгозия, на него летораслите стават червеникави и гроздата са збити
плътно на чепката.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2013, 18:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Не е Сторгозия, тук автора казва , че грозда е крилат, а при Сторгозията няма крила.
Малко по-ясна снимка на листата има ли?

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2013, 19:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
На снимката не се виждат разклонения на гроздата,но...
без да се опита няма как да се каже със сигурност какво е. :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2013, 21:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2009, 17:51
Мнения: 89
Местожителство: Пловдив
Моят асеновградски мавруд изглежда така, но от тази снимка не мога да твърдя, че става въпрос за същото грозде.

_________________
За добрият рибар, лошо време, силна ракия и зла жена - няма.
C2H5OH - сипи 2, ха още 5... охааааааааааа...:-)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2013, 10:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Мавруда наистина оцветява по подобен начин пръчките, но гроздовете са малки за Мавруд. МАвруда има характерно лилаво оцветяване във възлите, типично е за него.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2013, 15:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 564
Местожителство: София
Извинявай, какво имаш предвид като казваш "във възлите"?

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2013, 15:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Възел се нарича мястото, където е пъпката, от там прораства новият леторат, от там прораства и мустака. Разстоянието между два възела се нарича междувъзлие.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2013, 18:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Фев 2013, 21:31
Мнения: 144
Местожителство: Горно Кирково
Снимката е с лошо качество щото се наложи да изрязвам от нея зада я кача.Имам още снимки но са по 1,6mb и немога даги попликувам.Мога да ги пратя на Е-мел.Вкусът на гроздето е като на каберне-совинион клон 169.Сокът е безцветен но виното е с много наситен цвят.Лозите са на собствен корен донесени са като резници от гр Дулово.Не е Сторгозия,Мавруд,Рубин,Кайлъшки рубин, тези сортове ги имам!

_________________
Ракия се пие: с вода,без вода,като вода и вместо вода.Наздраве!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2013, 09:34 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
За снимки с голяма резолюция ползвай postimage.org

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2013, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Фев 2013, 21:31
Мнения: 144
Местожителство: Горно Кирково
Благодарности на Аз! :2thumbs: Ето и останалите снимки.ИзображениеИзображение[img=http://s13.postimage.org/mnrcgfnxf/IMG_0488.jpg]Изображение

_________________
Ракия се пие: с вода,без вода,като вода и вместо вода.Наздраве!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2013, 17:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Вижте братушките каква база данни имат http://vinograd.info/sorta/sorta-vinograda/

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2013, 22:46 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Много ми прилича на:
ЗАРЧИН
Лист—среден до голям, закръглен, почти целокраен, 3-делен мъхнат. Петурата е загъната нагоре блюдообразно. Очертанието на средната лапа образува прав ъгъл. Горните врязове са плитки или едва забележими, във вид на остър ъгъл. Долните врязове са едва забележими. Опашният вряз е отворен, дълбок, стреловиден, равностранен, понякога затворен, с тесен елиптичен отвор. Зъбите са големи, триъгълни, с широка основа. Нерватурата до първото разклонение е оцветена виненочервено. Дръжката е средно дълга, слабо мъхнато четинеста. Есенната окраска на листа е червена. Цвят—двуполов. Грозд—среден, цилиндричен, често с едно крило, сбит. Дръжката е къса, средно дебела, зелена, крехка. Зърно—средно, сферично, слабо гплеснато откъм пъпчето, синьо-черно, с едри черни точици (характерно), с изобилен налеп. Ципата е дебела, жилава. Месото е сочно. Дръжката е къса, средно дебела, с голямо конусовидно ложе. Четчицата е къса, оцветена слабо виненочервено. Зарчин е късен винен сорт. Гроздето му узрява през втората половина на септември. Добре се развива на хълмове с южно изложение на глинесто-песъчливи почви. Той е силно растящ, родовит и високодобивен сорт. Сравнително устойчив е на суша, студ и гниене. От гроздето му се получават груби червени трапезни вина, които при стареене подобряват своите качества.
Прикачени файлове:
zarchin.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима