Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 16:46

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2014, 19:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Преди доста години нормално лозята са се обирали около първата седмица на октомври(за северна България).Така знам от дядо.Значи има какво още да чакам.Поне ще разбера дали е такава тотална трагедия в цялата страна, или ще пием само от старото и някои няма да се нагушат. :megagrin:

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2014, 00:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
На 4 септември,ей така от любопитство,премерих захарността на две астми...бяха с 11 % захарност,все пак в Благоевград е по топло от Северна България.
Аз съм поръчал вече моето грозде :) При вас нещата не изглеждат въобще добре


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2014, 22:46 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2012, 12:10
Мнения: 33
Местожителство: Добрич
Здравейте, някой има ли информация как е Димят-а тая година и кога долу-горе ще има евентуално? Някой по-горе спомена, че не е зле, а миналата година точно от Димят правих ракия и съм доста впечатлен.

_________________
RAKIA- CONECTING PEOPLE!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2014, 22:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Димята си е запазена варненска марка.Ти си близо, и все имаш някой авер от там.Те ще те ориентират най-добре.Другата седмица имам път натам,ама няма къде да сложа и едно кило.Иначе знам че е късен сорт.При тези аномалии тази година нищо чудно още да не е готов.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2014, 09:34 
Online

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 74
Местожителство: Казанлък
Преди 10 дни посетих село Момково , което се намира на 15 км от Свиленград .Видях масив от 300 дка ,
който беше в перфрктно състояние ,за което се е грижил агроном и не са жалени средства .Отглеждаха
каберне совиньон , каберне фран , мерло и сира .Захарността измерена от техен служител бе 16 %.
Вчера получих обаждане , че почват беритба - цена 1 лв/кг. , захарност - 19 % :datz:
Тази година ми се струва , че ще пропусна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2014, 15:14 
Offline

Регистриран на: 06 Авг 2010, 11:20
Мнения: 29
Местожителство: гр.София
Здравейте, вчера на Люлинския пазар имаше 2 мелачки и грозде на цени от :1.30 лв. за мерло,кабарне и сира и 1лв за бяло. Захарността не се знае. :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2014, 09:09 
Online

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 74
Местожителство: Казанлък
Някой да има добри новини ? За сега най-доброто грозде което съм видял е мерло от региона на Свиленград - 19.5 - 20 % захар , около 30 % скапано .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2014, 20:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
На 17.09 от с. Трънчовица Плевенско СТОРГОЗИЯ на 80ст захарност 19% и малко отгоре ... учудващо добро и качествено тази година гроздето ....много сочно с много добър рандеман без загнили зърна .

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 20:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Аз редовно си чеквам борсата в Дружба.
В събота сутрин цъфнаха първите търговци - 3-ма на брой. Първата мургава търговка директна обяви 1,20 лв. и захарност 24. Иваеловград. После от Хасково - същата работа, но по-лошо изглеждащо грозде. Пак 1,20 за кило. На края на пазара (или началото, зависи от къде вървите), от към ТЕЦ-а, в ограденото пространство и Димят имаше - цена на всичко - пак 1,20.
Сделки - логично няма.
Във вторник вечер леко вече бяха кротнали. Обявяваха 1,00 и около. Човека с Хасково беше протекъл отвсякъде - 0,90 лв. И всички се жалват. Това ще ви го спестя. Интересното е, че се появи бяло, едро грозде. Болгар, според мен. Цена 0,85 докладват. Захарност 17.
Сделки - няма.

Тази вечер, петък. Раздвижване. Повечко търговци, освен прекупвачите. Цените - 0,9, 1,00. И доста купувачи. Няма как, и при тези цени ще се търгува.
Женица от Иваеловградско, доста честна на вид имаше сира, мерло и кабарне на 0,90. Сносно, но компромисно. Докладва захарност 20. Убийствено.
Любопитното е, че се появяват вносни гроздя. И за това и пиша този пост. От Македония и Гърция внасят. Лошо няма, но видях табели мерло и кабарне, а гроздето определено е... меко казано странно. Едри зърна, твърда кожица, остава в устата. Лесно се отделя. Месото месесто. Семки... Та или е нещо мутант, или си е нещо гръцко - Ксиномавро... знам ли. Ма те и наште търговци толкова знаят. Нали им е за продажба.
Има от този сорт без семките. Бяло. Зърното е средно, по-скоро малко за бяло, удължено. Грозда е много перест. Гроздето изглежда свежо. Цена 0,65 лв.
Та, да ви питам. Да експериментирам ли 60/40 с него и мускат? Би ли станало свежо и ароматно бяло вино или да взема от него за ракия само. Това ми е дилемата.
Успех на всички в предстоящата кампания!

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2014, 21:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
ООО Лъчо аз бих пробвал...утре ще отида да го видя бялото гръцко.
Апропо аз ще взема на 1,20....с доставката ще дойде на 1,30лв но разчитам на хората за качество и захарност....каберне и мерло от Харманли региона...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2014, 10:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
ООО, Илиика, от твоите уста, та направо се действа.
Слагам бентонита да набъбва.
За хасковско чувам, че реколтата е лоша и е малко. Но само чувам така от търговци.
Ще чекна Бай Илия Кинаджията от Узунджово, а пък и братовчед имам директор на училище в Харманли е. Ще го чуя и него.
Това ще е инфо от първа ръка.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2014, 21:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
И на Плевенския пазар се появи грозде от Гърция и Македония.
Цена 1 лев. опитаха се сутринта на 1.20 ама не мина номера,К'то гледам са продали до 5 часа около 300 кила, а имат около 3 тона.Не знам ама да не стане като миналата година месните тарикати да го продават по 0,30ст накрая на литър полу ферментирала чорба.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
http://prikachi.com/images.php?images/353/7619353w.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/354/7619354B.jpg
Това от днес, мускат отонел от Новаково. Цена 1лв/кг, захарност 20% :|
Повече няма да стане, започнали са да го берат, защото се разваля по лозите.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 20:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2014, 21:08
Мнения: 19
аз го взех Отонела на 1,30 пак на 20 захарност преди 2 седмици вече е готово за варене


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2014, 15:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 22:22
Мнения: 35
mineff написа:
Преди 10 дни посетих село Момково , което се намира на 15 км от Свиленград .Видях масив от 300 дка ,
който беше в перфрктно състояние ,за което се е грижил агроном и не са жалени средства .Отглеждаха
каберне совиньон , каберне фран , мерло и сира .Захарността измерена от техен служител бе 16 %.
Вчера получих обаждане , че почват беритба - цена 1 лв/кг. , захарност - 19 % :datz:
Тази година ми се струва , че ще пропусна .



Миналия вторник си взех от с. Младиново Мерло 25% и Пино гри 25,5% - незнам колко ми е верен захаромера!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима