Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 23:07

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2014, 19:02 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Пино гри трудно стига тези стойности...а в година като тази ще е напрано чудо.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2014, 11:43 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
и на мен ми обещаха от гърция мускат за 0,55 евро ,казаха,че захарноста била 20 и в много добро качеството,но на грък не вярмам ,ако дойде ще кажа как е ,ако е истинска офертата си заслужава някак си защото транспорта ще ми е бъдева :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2014, 15:53 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
На борсата на Дружба има всякакво грозде...качество :( ..имаше едно добро но подозирам ,че захарноста беше около 20...мерло.
цени от лев до 1,40 за отонела...

25 СЕПТЕМВРИ
Днес обходих с рефрактометъра Дружба-положението е плачевно....масово мерло ,каберне,мавруд са със захарност 17-19%...Памида се върти около 20%,видях една сира на 25% и едно мерло на 26%...
ХАМБУРСКИ мискет от 15%-19%,болгар 16%,шефка и широка мелнишка 17-19%.
От сирата взЕх така експериментално 60кг....като премерих смляната шара показа 22,5% ЯВНО САМО ЩАЙГИТЕ ОТГОРЕ ПО-ДОБРЕ ИЗПЕЧЕНИ...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 13:57 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2012, 12:10
Мнения: 33
Местожителство: Добрич
Не е добра тая година за съжаление. В Добрич днес 25.09 (между другото празник на града) разгледах какво се предлага и не останах очарован, аз си търсех само за ракия бяло грозде, ето какво видях:
до СБА преди моста в посока автогарата има Мускат отонел 22-23% на цена 1,40 лв за кг, на вид не ми хареса
на търговиите (който е от Добрич ще разбере :) ) имаше пак мускат отонел за 1,40, може и 1,30 захарност 22-24%- с доста гнило
Димят на 1,30- 1,20 с 24% захарност, добре изглеждаше, ама беше на двойна цена спрямо 2013, а имай исках да пробвам нещо друго, за своя собствена информация- иначе съм доволен от резултата миналата година от Димят
Сунгурларски мискет на 1-1,10 лв с 20% захарност- изглеждаше много добре и нямаше изгнило, като дори ми го смляха безплатно, по-късно днес ще проверя и колко % е действителната захар, понеже това бяха обявени от продавачите стойности. В общи линии няма голямо търсене, може би заради доста по-високите цени спрямо сезон 2013. Друго което видях да се предлага е Совиньон Блан, Мерло и мисля още един два червени сорта- не обърнах голямо внимание.

ПС
Странно тъпият захаромер показва 16%, възможно ли е да така заради ниската температура в помещението- 18 градуса?
ПС2
Определено е вярно това- 16% и толкова. Реших да добавя тая година повече захар и взех 40 кг като ги разредих нещо средно между 2,5 и 3 литра вода на кило захар. Премерването след това показа около 19%- уникално зле, ама няма как- годината е смотана. Ако някой има желание може да драсне на ЛС( да не става offtopic тук) дали сунгурларският мискет е добър избор за ракия.

_________________
RAKIA- CONECTING PEOPLE!


Последна промяна Илиян на 25 Сеп 2014, 20:59, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 14:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Добре си направил.По-добре здраво грозде с 20 % захар,от колкото гнило с висока захарност.
Макар че силно се съмнявам мускат отонел с 24 % в това лошо време.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 19:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Илиян написа:
Странно тъпият захаромер показва 16%, възможно ли е да така заради ниската температура в помещението- 18 градуса?

Най-вероятно показва правилно...температурната корекция в случая е пренебрежима ,защото температурата не е много под 20градуса...едва 2градуса.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 20:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Очаквах 17-18.Така че 16 не е голяма изненада.Тази година,в това лошо време всичко над 20% е чудо.Даже и 20% е много.
Не си сбъркал с избора.Како писах по-горе,по-добре здраво грозде.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 20:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Вчера купих Траминер със захарност над 25, поне моя захаромер дотам има скала и изскача малко по-високо. Директно от масива го взех за 1,2лв на кг. По чепките имаше по 1-2 нагнили зърна почти на всяка чепка, както и изядено от оси, което също дава фронт на гноясването. Сега се двоумя дали да не сложа и танин, както е написано в технологията за бяло вино... иначе останалите неща ги направих по учебник, само дето все още леко ми мирише на мая но това ще изчезне след 1-2 дни предполагам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 21:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Странен траминер... твърде високи показания.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 21:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
С нисък добив са му лозята, мисля дори че изкуствено ограничава добива (познат ми е). На мен тази година памида ми даде 22% преди седмица, но от половин декар извадих 100 кг...
Същия човек ще почне да бере мерлото чак следващата седмица...- ако се изчака хубаво защо да не даде висока захарност...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 21:41 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Разбира се...просто се учувам.
То може и на 30% да отиде при леко стафидиране.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 22:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
И аз се учудвам.В Плевен не можем да стигне 20%.
В Събота или Неделя ще бера асмите в двора,но повече от 20% не очаквам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2014, 23:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Градски... Гроздето от асмите ми(кайлъшки мискет) е 25%... мерих го два пъти толкова е....
Пс, пръскал съм по схема поне 15 пъти :wallbash: сега гледам че го нападнаха оси и май ще го бера утре....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2014, 07:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Супер.Няма какво да го чакаш повече.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2014, 09:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 10:34
Мнения: 21
vnnaidenov написа:
И аз се учудвам.В Плевен не можем да стигне 20%.
В Събота или Неделя ще бера асмите в двора,но повече от 20% не очаквам.

Толкова е - 20. В събота го брах от асмите:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Georgi_Romeov и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима