Молдовата при мен също е купена от Плевен - магазина в пазара - мисля, че разсадника е в Нови пазар... някъде. Развиват се мнооого силно и буйно, но за съжаление самото грозде както казваш не е въобще едро а средна работа, не изравнени чепки - ситни с дребни зърна, едни почти узрели, други зелени..... а лисна маса бол. Стъблото дебело 3-4 см. на трета година. Расте много яко постоянно. Поливани са редовно - през 2-3 дена, та не страдат от липса на вода. Съседните асми от Велика, Дунав,Брестовица, кардинал..... и още няколко се развиват нормално, гроздето е едро, узряло... изравнено.... само Молдовата е една никаква. Комшията ми има също Молдова и не е очарован. Две съседни асми - едната загрибвана - има около 20-30 чепки, другата до нея не е била загрибвана и има.... 2-3 чепки само, а лисна маса да те удави. Имах намерение да пусна 4-5 асми Молдова, вече са трета година, но може да се откажа. До тях тази есен ще засадя Велика или Сиана и ако до година Молдовата не се оправи и не влезе в крак... когато Великата/Сианата даде плод, ще ги изкореня.
_________________ Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.
|