Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 15:52

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011, 13:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
ivobal написа:
Какво точно , те притеснява?


Еми че започна от 10%, а не от 20%...искам да знам какво губя. Иначе си върви перфектно ферментацията, чуват се зверовете как хрупат захар.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011, 15:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Нищо не губиш . Ако искаш , повече "ракия" от захар , когато ферментацията завърши източи сока , дестилирай , към винансата добави захар , лимонтозу , активатор и обратно в останалото джибре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2011, 21:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Валерко, как върви ферментацията ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 09:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Мар 2013, 10:21
Мнения: 38
Аз винаги слагам 1/3 захар/вода, тоест 20кг захар разтворена в 60л топла вода и изливам сиропа в изцедените джибри останали след източване на около 100л вино от 200кг грозде. Не съм имал проблем с ферментацията. Получава се 14л ракия на 50-55 градуса. След разреждане с вода: 16л ракия на 45 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 09:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Мар 2013, 10:21
Мнения: 38
valerko написа:
Да питам що така:
Отточил съм виното и вчера зареждам за ракия...материала е около 35-40 кг.грозде. Добавих 7 кила захар разтворена в топла вода и е добавена още общо 22-23 л топла вода. Омешано е всичко, м-ла е топличък, нямам термометър но не е повече от 25-27 градуса. Меря захарността, показва 10%. По мои сметки трябваше да отиде около 20. Нещо захаромера ли не ми е читав, трябва да се мери след време ли, че аз веднага мерих, какво ще се случи с джибрите при тая ниска захарност...моля за съвети какво да правя. Помещението е баня в панелка, не се отоплява но температурата общо взето е над 16-17-18 градуса.


А в колко вода си разтворил захарта първоначално?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 09:29 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
ми той е питал преди 2 години....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 10:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Мар 2013, 10:21
Мнения: 38
Опа! Нов съм още тука и нямам навика да обръщам внимание на датите :datz:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Perkoljator и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима