Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 02:53

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 195 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 09:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2014, 10:03
Мнения: 19
В какъв смисъл да ме изтрайват. Да не изпият готовия материал ,който и преди варене е ароматен . :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 09:09 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Ми като смърди мазето и входа на джибри.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 12:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2014, 10:03
Мнения: 19
В сравнение с миризмата от канализацията ,шахтите на която са в мазето е прекрасен аромат.А и сливовата джибра има миризма на плод, а не на кисело зеле, която се разнася зимния сезон.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 15:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Здравейте колеги!Ето и моята сливовица е заложена вече:38кг.сливи,10кг.захар,38л.вода,дрожди и активатор,та да видим...! :)


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 16:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Аз на моите им сложих само 10кг. захар на 150-160 кг. сливи + 30л. вода.
Тая година са доста сладки.
А тия на снимката цепени ли са или ми се виждат цели сливи ?
Щото аз пюрирам с един измислен миксер за дрелка - стават на мармалад, а костилките хвъркат чак до тавана :)
И дрехите после - в пералнята преди да ги е видяла жената :)

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 17:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Цял ден ги чистих тези килограми,а ако бяха колкото твоите... :) На две и на четири са резани и после и аз така с дрелката ама нищо особено не стана...

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 17:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Махаш на бъркалката спираловидните неща, а напречните две ги заостряш като перки на някакъв шмиргел.
Абе да заприлича на ножовете на пасатор.
Обаче дрелката трябва да е здрава, иначе замирисва на изгоряло.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 17:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 920
Ако имаш перфоратор и бъркалка за теракол още по-лесно. Става на пюре. И както каза Виктор, ако бъркалката е с пластини - заостряш ръбовете.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 17:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
То едното спираловидното само е паднало ,а кръглото го отрязах на две места на по 2 см.,но нещо не става...забравих да го снимам и него...другия път като ида :) Бъркам с перфоратор-къртач...! :D

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2015, 15:15 
Offline

Регистриран на: 05 Авг 2015, 10:21
Мнения: 23
Местожителство: Североизточен Перник
Да си напиша резултата от варенето на белвиците/бельовици/.
След като събрах 90гк.от тях с 15% захарност,се появиха и още 110кг.смес от джанки,круши и малко ранна перла/да кажем 10-12% захарност/.Та на всичкото това съм сложил 10кг.захар,общата начална захарност така и не можах да я премеря,вече и не исках,след като строших още един захаромер от сръчност.
Варих на 11 ден,а резултата е 10лт.-62 градуса и 10лт.-45гр.,може би средно около 20лт. на 52 гр. + някаква патока.Протече на 60-65 гр.,/малко нисък ми се струва/и джибрето и преварката.
Добре ли е като литри и градус.
За съжаление варих всичко заедно,чужд казан,без пари и без претенции.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2015, 17:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 610
Жалко са беловиците, един от любимите ми дестилати.
Защо реши на 11 ден да вариш?

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2015, 21:42 
Offline

Регистриран на: 05 Авг 2015, 10:21
Мнения: 23
Местожителство: Североизточен Перник
Ами шапката се беше накиснала,спаднала и около нея имаше течно джибре. Захаромера беше до трапосаната черта и реших че е време,пък и,пак казвам чужд казан ползван от няколко души,освен това и орташка шапка на два казана.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2015, 13:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2014, 12:39
Мнения: 70
Хмм! Материала горчи, захаромера показва 0, клечката си гори над повърхността на джибрето. По всички показатели би трябвало да е готов за печене, но все още излизат балончета... Както и да е в понеделник че палим локомотиво. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2015, 21:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Като излизат балончета......................май,май нещо още се случва.Може и да не съм прав,но винаги чакам материала да падне и тогава меря захарност,която почти винаги е нула.Що бързате,ако сте закъсали е друга тема ;) Ябълките ми са готони от десетина дни,затворени в туби и ще ги варя когато ми се навири ..я.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сливова ракия
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2015, 09:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2014, 12:39
Мнения: 70
Това е баш тиха ферментация явно :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 195 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mitkom и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима