Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Окт 2017, 13:53 Дата и час: 20 Окт 2017, 13:53

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 134 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2016, 20:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Сеп 2012, 10:47
Мнения: 18
Не е трябвало да се слага оцет така ли може ли без него :nixweiss:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2016, 21:58 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 1010
Местожителство: София
vidrax написа:
Не е трябвало да се слага оцет така ли може ли без него :nixweiss:


В крайна сметка, както ти харесва.
Има безброй износени клавиши в следствие писане за ползите от оцета в производството на алкохол.
На база мисловна дейност ти какво мнение имаш по въпроса?

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2016, 22:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 878
SiteAdmin написа:
Никак не успях да разбера, какъв е този мерак за оцетна ракия...

Преди повече от четири месеца минах лечебен курс с домашен ябълков оцет и мед. Не съм се изследвал за холестерол и т.н.т, но кръвното ми стана като на абитуриент, до тук не се шегувам.
Скоро трябва да го повторя, че почна да се качва, но сериозно се замислих, дали да не съчетая лечението с удоволствието.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2016, 23:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Сеп 2012, 10:47
Мнения: 18
Здравейте явно не но нали на дрожди те не ли им трябва и киселинност все пак никой не се е родил научен ако обичате без сарказъм благодаря предварително


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2016, 23:37 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1928
Местожителство: София
viewtopic.php?p=45365#p45365

viewtopic.php?p=45363#z_kontrol

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2016, 10:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Сеп 2012, 10:47
Мнения: 18
Благодаря много полезна информация :2thumbs:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2016, 14:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Юни 2016, 13:46
Мнения: 5
Заложих ечемичен материал със 25% захарност. В продължение на две седмици захарността падна до 10%, но вече 20 дена захарността не пада под 10%. Започна да се образува една гъба като медуза по цялата повърхност. Преди два дена я почистих, днес пак го имаше това желе и го изхвърлих. Бидона ми е на терасата под непряка светлина. Въпроса ми е: Така ли трябва да е или нещо някъде се е объркало?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2016, 14:51 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1363
Местожителство: Дупница
Така трябва да е... когато объркаме нещата! Този "материал" трябва да го изхвърлиш - заедно със зърното!!! И бидона да измиеш грижливо! След това прочети как се прави и заложи отново.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2016, 15:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Юни 2016, 13:46
Мнения: 5
Ха така?! Нещо изтръпнах като го прочетох. Открехни малко къде какво се е случило? Първият ми опит миналата година всичко си стана чудесно.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2016, 15:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Юни 2016, 13:46
Мнения: 5
Ясно ми стана. Направил съм си "оцет". Преди малко реших да го опитам на езика, след това отсипах в буркан и сложих малко сода бикарбонат. Всичко изкипя. "айдасаебаумераклията"! Изхвърлям и бидона на едно, отивам да си купувам нов.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2016, 16:42 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1928
Местожителство: София
Едно от хубавите неща на озахаряването на зърното е, че стерилизира материала и спестява грижите по разните зарази...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2016, 13:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Юни 2015, 21:20
Мнения: 2
Местожителство: София
Заредих по рецептата на колегата vaskonit и се получи както е описано, но за второто зареждане нямах време( на другия ден заминахме на море). По съвет на комшия залях житото с вода докато хубаво се покри с цел да не мухляса докато се върна от морето.
Сега- една седмица по късно виждам, че пак е тръгнала ферментация. Без захар и мая. Сипах му половин пакетче активатор, че ми беше останало, и ще почакам да видя какво ще стане. Захаромера си е на нула, но то си е нормално.
Някой има ли идея какво може да се получи.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2016, 17:40 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1363
Местожителство: Дупница
Вкиснало жито ще се получи...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2016, 15:17 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 269
Местожителство: Хасково
Български фермер - 27/09/16

Домашна ракия от пшеница и ечемик



В 100 литра вода се изсипват 20 кг захар и се разбърква добре, за да се разтвори.

Добавя се 0,5 кг мая за хляб и пак много добре се разбърка.

Потапят се поставени в памучна тъкан или тензух 10 кг пшеница или ечемик, които предварително са много добре измити.

Сместа се оставя на слънце и за около 14-15 дни става готова за изваряване - това се проверява със захаромер, който трябва да даде показание 0.

Преди дестилацията пшеницата или ечемикът се отстраняват, но могат да бъдат използвани още 1-2 пъти, пак за домашна ракия.

От приготвената смес се получават около 20 литра мека ракия.


/ разбрахте - мека, не серт /


Върнете се в началото
  
 
 [ 134 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Hadzhiev, nikolaypetrov, някой и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима