Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2015, 21:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
thiazote ph

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2015, 11:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 19:27
Мнения: 11
Благодаря. Днес или утре ще забъркам, ще пиша за развитието.
11.10.15г. Загарност 19%
12.10.15г. Захарност 13%

Чест и пчитания. :2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 15:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 19:27
Мнения: 11
14.10.15г.
Захарност 5%
Днес сложих тиазот пх по 5г. в бидон. От трите бидона взех шира, разтворих (такав цвят на ширата не бях виждал :shock: стана тъмно лилава дано да е нормално) и върнах по равно в трите. Бъркане яко.
Мисля да бъркам още два дни , след това оточване.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 18:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
BuHaP , стига си го бъркал "яко". Рискуваш после да не можеш да отточиш, ако нямаш преса. Просто омокряй шапката или леко я потапяй.
След още два дни, при този темп, захарността ще ти е нула и ще ти е точно десетия ден от началото. Ако това е търсено, екстра!

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 21:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 19:27
Мнения: 11
Да да, просто "якото" беше след
внасянето на ТИАЗОТА. Мисля и
утре да разбъркам, и после само
напояване на капата. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 09:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 177
Колеги, я кажете на мен единият бидон ми лъхва на сяра и му сложих днес 5 гр. на 100 л амониев дифосфат. До колко време трябва да чакам да изчезне миризмата и ако не изчезне да му слагам ли още 5 гр. и след колко време? В началото на ферментацията сложих на всички бидони около 9-10 гр. на 100 л.....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 09:48 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Кажи на какъв етап е този бидон.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 09:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 177
Ври от 27.09, като бурната мина и в момента е тиха. В началото съм му сложил диамониев фосфат около 9-10 гр.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 10:11 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Махнал ли си люспите ,кога?Има ли видими следи на ферментация-като погледнеш има ли движение на течността.?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 10:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 177
Люспите съм ги махнал предварително, т.е. оставям само сока да ферментира...Ферментация има - чува се леко шумене.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 11:07 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Еее ама преди колко време,питам тъй като ако е преди 15тина дена е добре да го махнеш от грубата утайка.Да го оставиш малко и да видиш дали ще я има още тази миризма...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 11:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 177
Кое преди колко време? Семките и шлупките ги отделям веднага и така слагам сока само да ферментира...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 11:38 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Това бяло вино ли е?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 11:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 177
:) Червено е, но поради липса на време и място до сега винаги съм отделял предварително всичко и оставям само сока да ферментира (като за бяло), защото в мазата нямам нито вода, нито място. От другата година мисля да го правя както трябва (по технология за червено вино), защото купих една вила и там си има и място и вода и да се надявам ще имам и повече свободно време.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2015, 11:51 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Добре,свали го от утайката...и нека пак говорим утре вечер.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 203 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима