Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 18:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2013, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2013, 19:43
Мнения: 4
Здравеите аз съм нов и ще се радвам ако можете да ми помогнете! Събрах около 200 кг сини сливи, изчистих ги от костилките и ги начупих на малки парчета ( но несъм ги пасирал). Но след като и сложих захар, като я разредих 1:4. Вече са 2 ден и сиропът ми е доста гъст( нещо като желе е силно казано но нещо подобно). И искам да попитам някои ма ли идея защо се получи така и дали може да се поправи ? Благодаря предварително!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2013, 23:31 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Колко захар?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 08:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2013, 19:43
Мнения: 4
около 83кг. Иначе в момента ферментирът но сокът както казах е гъст. Каво да правя ако някои има идея


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 09:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Първите дни от ферментацията сливите винаги стоят някак гъсти-при условие, че си добавил 240л сироп ...скоро ще изглежда положението съвсем течно.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 10:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2013, 19:43
Мнения: 4
аз се притеснявам да не е нещо от захарта. Но за сега ферментират. Защото варя за първи път от сини сливи и затова този сироп подобен на слуз които се точи ме притрснява.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 10:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Ако стане на желе -няма да е от захарта...а от това ,че не си сулфитирал... и ползвал дрожди.
а АКО прилича на слуз...точи се като сопол, то имаш гости-Streptococcus mucilaginosus, var. vini...или нещо по екзотично-Leuconostok mesenteroides

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 11:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2013, 19:43
Мнения: 4
а някакъв съвет какво да правя да добавям ли нещо или.....?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 11:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Процедира се като се пастьоризира кашата...загряване до 65гр задържане 30-45мин охлаждане до 25-27гр и посявка с дрожди.
Ако сулфитираш ще се разнесе прекрасна смрад на варени яйца...
Но трябва да си убеден че имаш желиране на течността...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2014, 13:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Днес гледам на комшията са същите, направо слуз. Та ако може да питам няма ли вариант да стане без нагряване понеже материала не е малко. Предполагам, че нагряването е за да се унищожат бактериите предизвикали това.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: JEEP и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима