Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 18 Окт 2017, 00:01 Дата и час: 18 Окт 2017, 00:01

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 01:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Дек 2011, 21:44
Мнения: 42
Местожителство: Елена
Здравейте!!!
Тази година една от крушите ми даде много плод. По принцип се бях зарекъл, че няма да се занимавам с круши, но ми се досвидя - крушите бяха много, сладки и сочни.
Рових се цял следобед в сайта, но не ми стана много ясно, каква точно е технологията, затова се обръщам за помощ!!!
Този следобед одрусах крушата. Събрах 5 кофи(15 литрови). Намачках ги - получиха се 2 и 1/2 кофи материал.
Добавих 10кг. захар разредени в 30л. вода. Измерих захарността 2 часа след като сложих захарта - 20. Бидона е в мазата, защото очаквам през следващите дни температурите да паднат.
Въпросът ми е.
Трябва ли да добавям мая или нещо друго за да започне ферментацията.
Може ли да добавя още круши през следващите дни, защото има на дървото, но неузрели още.
И последно, ако всичко е наред какво количество ракия мога да очаквам! :)
Поздрави!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 11:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
До една седмица може да добавяш нов материал, но ще трябва да ги изчакаш още седмица.
15л. ракия очаквай, не повече.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 11:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Дек 2011, 21:44
Мнения: 42
Местожителство: Елена
По този начин ще стане ли, защото чета за изваряване, смилане и т.н. Освен това трябва ли да добавам някаква киселина или така е добре. Просто да чакам да ферментира и като падне на 0 да варя!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 12:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Ще стане и така и всякак, захар щом има и плод.
Можело е да се добави и лимонтозу заради захарния сироп, ама не е фатално.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
 [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: BuHaP, NESTI, Srebar и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима