Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 20:26

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2012, 19:30
Мнения: 7
Когато захарноста е ниска добавяме захар, а когато е висока?
Миналата година на грозде мерло и каберне със захарност 27 добавих вода докато захарноста падна до 23 - 24% и всичко си беше точно. Тази година случаят е подобен, но съм реших да не добавям вода, а само култивирани дрожди, което и направих. Моля кажете ми дали постъпвам правилно.
Смущава ме за сега, че пращината е много гъста. Като че ли няма шира и трудно се разбърква. Захарноста на гроздето е над 25 и дали ще ферментира напълно разчитайки на дрождите?
Благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 20:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
При висока захарност и нежелано разреждане с вода се избират дрожди ,разграждащи до 16% алкохол...виж сайта на Фланкер и си избери подходящи.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2013, 20:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2012, 19:30
Мнения: 7
Naskohondata1 написа:
При висока захарност и нежелано разреждане с вода се избират дрожди ,разграждащи до 16% алкохол...виж сайта на Фланкер и си избери подходящи.

Вече сложих южноафрикански


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2013, 12:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Май 2012, 10:45
Мнения: 3
здравейте,да не отварям нова :моето също е с голяма захарност ако не слагам дрожди дали ще преври.не че ми е проблем да сложа ,но джибрите са в едно село и не се знае кога скоро ще мога да отида,а там е баща ми и не е негова работа да прави друго освен да бърка


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Lukata и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима