Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 10:03

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2013, 22:52 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
bulgarinut57 написа:

Защо си мисла, че има разлика между виномер и рефрактометър !? Или съм ... ?
Виномера е достатъчен за любител винар като мене и тебе. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2013, 22:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
bulgarinut57 написа:
MONI BARONA написа:
bulgarinut57 написа:
Какъв е основният въпрос за мен-

Кога да се прехвърли "виното" за тиха ферментация, при условие, че нямаш рефрактометър с който да установиш точното количество захар във ферментиращото вино и плътността му !!!

Наздраве !!! За здраве !!!

Какво е това нямам рефрактометър/виномер/, на магазина Отиваш и си купуваш
срещу 3лв един.,немаш грижи :megagrin:



Бароне, пише ти лордо с фордо !

Защо си мисла, че има разлика между виномер и рефрактометър !? Или съм ... ?

Нали си ми гратски, ела да го премерим,имам ги и двата уреда
Обзалага се на кило ракия че ще покажат едно и също :thumbs1:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Последна промяна MONI BARONA на 06 Окт 2013, 22:56, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2013, 22:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
bulgarinut57 написа:
kostakurta каза: "Аз измервам чрез тест за диабетици- а ти?"

Аз не.

Другото не си го слагай на акъля много. Пий по-редовно, а другото още по-редовно !

Остани със здраве !!!

Отговарям ти за последен път , защото мина на лични нападки. Вместо да попиташ, как става измерването, започна и да поставяш диагнози.Емил Емилов ти отговори с последното си изречение.Има и по-евтини тестове за диабетици. Аз бях дал линк за измерване, ако желаеш -потърси го.Вижда се , кой не желае да прочете и един ред, а обвинява другите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2013, 23:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:25
Мнения: 61
Местожителство: ПЛЕВЕН
kostakurta написа:
bulgarinut57 написа:
kostakurta каза: "Аз измервам чрез тест за диабетици- а ти?"

Аз не.

Другото не си го слагай на акъля много. Пий по-редовно, а другото още по-редовно !

Остани със здраве !!!

Отговарям ти за последен път , защото мина на лични нападки. Вместо да попиташ, как става измерването, започна и да поставяш диагнози.Емил Емилов ти отговори с последното си изречение.Има и по-евтини тестове за диабетици. Аз бях дал линк за измерване, ако желаеш -потърси го.Вижда се , кой не желае да прочете и един ред, а обвинява другите.


:o , ДА слисан съм !!!

Но ... това е живота.
Жалко.

_________________
„Важното е, не да създадем нещо за напиване, а да сътворим напитка, на която ще се наслаждаваме напивайки се !” Бай Илия Илиев®


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2013, 23:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:25
Мнения: 61
Местожителство: ПЛЕВЕН
MONI BARONA написа:
bulgarinut57 написа:
MONI BARONA написа:
bulgarinut57 написа:
Какъв е основният въпрос за мен-

Кога да се прехвърли "виното" за тиха ферментация, при условие, че нямаш рефрактометър с който да установиш точното количество захар във ферментиращото вино и плътността му !!!

Наздраве !!! За здраве !!!

Какво е това нямам рефрактометър/виномер/, на магазина Отиваш и си купуваш
срещу 3лв един.,немаш грижи :megagrin:



Бароне, пише ти лордо с фордо !

Защо си мисла, че има разлика между виномер и рефрактометър !? Или съм ... ?

Нали си ми гратски, ела да го премерим,имам ги и двата уреда
Обзалага се на кило ракия че ще покажат едно и също :thumbs1:


Дали ще ни стигне !? :prost: :sauf: :zauf2:

_________________
„Важното е, не да създадем нещо за напиване, а да сътворим напитка, на която ще се наслаждаваме напивайки се !” Бай Илия Илиев®


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2013, 23:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:25
Мнения: 61
Местожителство: ПЛЕВЕН
vyrhara написа:
bulgarinut57 написа:

Защо си мисла, че има разлика между виномер и рефрактометър !? Или съм ... ?
Виномера е достатъчен за любител винар като мене и тебе. :D


Благодаря за отговора !
Аджамия съм и затова питам.
И аз така горе-долу виждах нещата, но да питам ...

Бъди здрав !!!

_________________
„Важното е, не да създадем нещо за напиване, а да сътворим напитка, на която ще се наслаждаваме напивайки се !” Бай Илия Илиев®


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2013, 14:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
А колеги кажете нещо за забранената дума в този форум о.ет :D Кога виното поема по този път и как да го предпазим?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2013, 18:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Условия за оцетна ферментация: висока температура+кислород+ниско съдържание на алкохол+оцетна бактерия. Ако са спазени всички хигиенни норми, носител на оцетната бактерия е една малка мушица :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2013, 18:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
unreax написа:
А колеги кажете нещо за забранената дума в този форум о.ет :D Кога виното поема по този път и как да го предпазим?

Колега, да ти вкисне виното е много лесно( пу да не ти е уроки), но да направиш качествен оцет е също голяма майстория.Даваха по някакъв канал за оцети, който се" отглеждат" по 10 - 15 години.Разходи се по нета, и ще видиш какви пари струват.Ние по традиция от вкиснато вино правим оцет.Но тия за които ти говоря се правят от елитни материали и с доста сложни технологии.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 18:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Такаа...днес източих виното и го налях в чистичък бидон като се напълни тоочно до гърлото и не се наложи да слагам туби с вода за да вдигат нивото. От 160kг чисто грозде без чепки, пусна 100 литра вино като съм налял само 5 литра вода в началото за да смъкна малко захарността. Много съм доволен след месец-месец и нещо ще го откалявам :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 19:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 10:34
Мнения: 21
unreax написа:
Такаа...днес източих виното и го налях в чистичък бидон като се напълни тоочно до гърлото и не се наложи да слагам туби с вода за да вдигат нивото. От 160kг чисто грозде без чепки, пусна 100 литра вино като съм налял само 5 литра вода в началото за да смъкна малко захарността. Много съм доволен след месец-месец и нещо ще го откалявам :)


Браво на теб :) Дайте сьвет какво да направя с моето.Вече 13 дни минаха ,броено от началото на бурната ферментация,а захаромера показва все още 5. Да го отточвам ли или да чакам да покаже 0 ? Днес го позатоплих малко,а по принцип е завито с одеала.Температурата в мазата е 17 градуса. Не са ли много тия 13 дни престой със джибрите?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 20:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
И моето стоя доста време даже повече от твоето - 15 дена и аз имах същия въпрос като теб може да прочетеш как са ми отговорили колегите на предните няколко страници...с две думи източвай го и го слагай на воден клапан като се постараеш да затоплиш помещението :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 20:28 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
10-14 дена заедно с джибрите е нормално,
после ако от чепките ще правиш второ вино- няма нужда да ги пресоваш
до сухо- аз ги изгребах с рибарския кеп- ще усмърдя язовира на пращина после.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 20:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
10-14 дена заедно с джибрите е нормално,
Те тука сгази лука


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 23:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
начинаещ написа:
Вече 13 дни минаха ,броено от началото на бурната ферментация,а захаромера показва все още 5. Да го отточвам ли или да чакам да покаже 0 ? Днес го позатоплих малко,а по принцип е завито с одеала.Температурата в мазата е 17 градуса. Не са ли много тия 13 дни престой със джибрите?

Много са...моето го извадих без да е приключила бурната на десетия ден от мазата на тиха в коридора на апартамента.Сега си продължава да шуми.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима