Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 00:34

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2014, 17:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Прикачени файлове:
DSC05048.JPG


И аз ходих на нещо подобно , и мноого ги бих :megagrin:

Браво колега ( кък ти е името ?) ти си наша гордост 8-) мн се радваме за теб , догодина си купи само твое хубаво грозде . и глей к'во става :thumbs1:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2014, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Ебрееееее, кво става тука?
Сертификати, грамоти...
Много съм горд и аз. За ВАШИТЕ успехи. Честно.
Явно полза от това, че си пишем тука има, а?

И аз много научих от тук. Много израснах, но вашите успехи все още нямам. За съжаление. :verzweifelt:

Шегувам се, разбира се. Честит ви празник и наздраве!

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2014, 18:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Честит празник на всички. Петър се казвам. Късно снощи разбрах че съм бил спечелил още една награда, но аз като получих тази за 2ро място и веднага си тръгнах. След това имало още една награда "вино на публиката", тоест всеки от гостите имаше право да опита всяко едно вино и най-много гласове е събрало моето. Така че съм спечелил най-голямата награда, оценката на народа :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2014, 18:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
[quote="ivobal"]Браво колега! Честито! ПЪрво място за връзкатите, второ за победителя.
Браво, ти си машата гордост :respekt:[/quote]

Ами да, той колегата го каза в прав текст. Самата истина е това.
Браво. А сега намери начин да пратиш и ние да опитаме. Явно имаш уникален продукт.

Хм..., трябва да се върна в темата и да прочета всички мнения. Струва ми се, че писах нещо от сорта, дядото да не се доближава до виното, ама така ли беше? Или друг го писа това?

Както и да е, важното е, че вчера Пешо (unreax), наш човек от Форума ни, правейки виното си, вслушвайки се в съвети от те този Форум е спечелил. И не какво да е, а "най-голямата награда - оценката на народа :megagrin:"

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2014, 22:17 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2013, 23:20
Мнения: 74
Местожителство: от Враца
unreax,
Честито за наградата, само да не ни лъзгаш по дъската нещо,
че преди 3 месеца не знаеше какво е това сулфатиране, а сега шампион стана.
Оу, не се пали- на майтап го казвам- аз съм възпитан да имам вяра. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2014, 11:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Далече съм от мисълта че това е някаква престижна награда, понеже журито което оценяваше вината са уж технолози от Винпром-а в Попово :D Вярно е че преди 3 месеца не знаех какво е сулфИтиране но доста неща научих от изписаното до тук и всичко съм го правил както е обяснено, предполагам и затова резултата е добър :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2014, 15:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
[quote="lhristov"]Браво. А сега намери начин да пратиш и ние да опитаме. Явно имаш уникален продукт.[/quote]

Колега [b]unreax[/b], не ми отговори на запитването (молбата). Да ти пратя ли адреса си на лични за една бутилка? За моя сметка, разбира се.
Любопитен съм.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2014, 18:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Колега не ме разбирай погрешно, не съм скръндза но от всичкото вино което направих(90 литра) в момента имам точно 7 :D Като съм го напълнил в стъклени бутилки и съм го запечатал за "специални случаи". Ако имах повечко нямаше и да се замисля да ти изпратя но само това ми остана и искам да го запазя за сватбата :D :D :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2014, 18:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Колега [b]unreax[/b], на днешния ден дъщеря ми има рожден ден. Става на 24 и в момента е далеч от дома. Но това не е проблем. Света сега е малък.
Не ме разбирай погрешно. Не съм лош човек. Не искам да ти изпивам виното Аз.
Прати ми, моля те, твоя адрес. Аз, за моя сметка ще пратя вино за здраве. И за здравето на младоженците.
Говоря честно. Тези, които ме познават, го знаят.
Поздрави!

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2014, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Аз имах в предвид че съм запечатал виното за моята сватба. Няма да се женя сега, просто така си бях наумил че 1вото вино което направя, каквото и да стане ще си запазя част от него за момента в който ме излъжат да мина под венчилото :D. Това и имах предвид, аз не съм тръгнал да се женя, просто си заделих част от това което направих, защото вложих много труд и мерак да го направя и все пак е нещо много специално за мен. Да ти е живо и здраво детето, а дай боже всяка година да можем да се похвалим с хубаво вино, а за следващото ОБЕЩАВАМ, ако стане както трябва ще изпратя по една бутилка на всеки колега който прояви интерес :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2014, 18:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Здравейте колеги. Как е тази година заложихте ли мат'рял :D ? Аз заложих 170кг мавруд, та сега съм на етап тиха ферментация като на 18ти ноември, ще стане точно 1 месец откакто съм го отделил от джибрите. Като го източвах го дегустирах и ми се стори с мнооого лека кисела жилка, но никакви признаци за оцетна ферментация или нещо подобно, просто съвсем леко ми киселееше. Планът ми е на 18ти ноември да го източа, да измия бидона от утаилата се кал и да го налея отново като му добавя бентонит. Въпросът ми е колко време трябва да стои с бентонита преди да се откали и дали след това да му добавя откислител?

Поздрави!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2014, 22:43 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
6-8 дена..
Откиселител нe добавяй,без значение колко кисело ти се струва...Изчакай студеното време ,тогава не малка част от киселините ще изкристализира ....т.нар трига :D

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 18:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Такааа...процедурата по бистренето с бентонин приключи, а ефекта е отличен. На опаковката пише 10-30гр за 100 литра вино, моето беше 80 литра, та му сложих минималното количество - 8гр, защото и преди това си беше бистро, а ме беше страх да не му смъкне цвета. Както и да е... много съм доволен, по дъното на бидона се беше утаило сериозно количество кал, а цвета се запази наситено рубинен. Оставих го и на студено за около 10-15 дена, и след това го опитах... лееекото киселеене си беше останало. Всеки, който го пробва казваше, че не било кисело, но на мене си ми киселееше, явно съм вманиачен на тема перфектно вино, та му сложих минималното количество калциев карбонат, по 1гр на литър и го оставих 2-3 дена. Днес го дегустирах и воала! Киселата жилка изчезна, та даже и мирисът на "зелено" го няма. Много съм доволен от крайният резултат, и макар да знам, че това е младо вино(даже не бих го нарекъл вино) вече го почваме :klatsch:

Само не знам, трябва ли да се изчаква някакъв период от време след като съм го третирал с калциев карбонат(освен 2-та дена за които пише на опаковката)? Мисълта ми е, може ли да е вредно за консумация в момента?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 18:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Той въобще не е вреден.Може направо да го ядеш с лъжица ;) Два дена се чака за да реагира напълно.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 21:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Апр 2014, 09:16
Мнения: 85
Местожителство: Враца
unreax, не се вкарвай във филми със всички технологии,
за да постигнеш истинско вино ти трябва дървено буре до 5-10 години максимум, да го сулфитираш и напълниш догоре , запечатано до есента да се доразвие, без отточване.
Ако ще си го пиеш отсега и ти харесва, нищо повече не му добавяй, само пиене и това е.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима