Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 08:59

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 23:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Калциев карбонат е просто креда...тебешир...няма да е вредно никак но не го яж :lol:
Много добре си постъпил спазвайки някои основни правила при бистрене.
Малко си избързал с откисляването, но пък си ползвал по-щадящият(поне за мен) откиселител.
7-10 дена студ щяха също да помогнат ...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2015, 15:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2015, 13:29
Мнения: 32
Прочетох темата открай докрай. Поздравления за ентусиазмa ти колега. Дано тази година постигнеш още по-добри резултати!

_________________
batence81 написа:
?едно време нито дрожди е имало, нито топли мазета октомври месец, защо да правя и топлоизолация и саниране на бидон?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2015, 00:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Окт 2015, 23:55
Мнения: 3
здравейте! за пръв път правя вино и моля за помощ. купих 80кг мерло, 70кг мавруд, 30кг някакво друго. след смачкване и премахване на чепките на машина измерих захарността - 15%. добавих 13кг захар в 13л вода, разтворени и загряти. получи се добър захарен сироп. изчаках да изстине и добавих в кашата. разбърках добре и след измерване захарността отново беше 15%. МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ КЪДЕ БЪРКАМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2015, 07:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 852
Местожителство: Плевен
Освен захаромера да не работи.Няма логика.Според мен трабва да сложиш още 8 кг.захар с 10 л вода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2015, 09:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Окт 2015, 23:55
Мнения: 3
Добро утро! Благодаря за бързия отговор. Сутринта като станах и отидох първо при бидона. Разбърках, прецедих и отново премерих. Показваше 19-20%. Да слагам ли тези 8кг или е късно? Благодаря!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2015, 10:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Окт 2015, 23:55
Мнения: 3
Благодаря! Отивам за още захар и по-късно пак ще пиша.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: feniks и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима