Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Юни 2017, 10:40 Дата и час: 27 Юни 2017, 10:40

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 20:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 158
Тормози ме следния въпрос. Защо потече ракията на 55 градуса сливов /сини сливи/ м-л? Като количество е доволно, като качество - тоже. От половин казан от перални, точно наполовина пълен /може би около 30 л/ изкарах 7 л на 43 градуса, изхвърлен първак около 400 гр. Сложено е 3 кг захар, имаше нормална ферментация от начало до край за 21 дни. Не съм мерил първоначално захарността. Варена е при захаромер 0%, това ме вълнува само, че почна на 55 градуса, досега винаги над 65-70 е тръгвала. От друг м-л де, от сини сливи за пръв път правя. Или по принцип сините сливи тръгват на по-мълък градус.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 20:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Фев 2012, 09:52
Мнения: 76
Местожителство: Горна Джумая
Слаб матириал мен! :)

_________________
Дестилацията не е хоби,а диагноза


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 20:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2628
Местожителство: ''Survivor'' България
valerko написа:
Тормози ме следния въпрос. Защо потече ракията на 55 градуса сливов /сини сливи/ м-л? Като количество е доволно, като качество - тоже. От половин казан от перални, точно наполовина пълен /може би около 30 л/ изкарах 7 л на 43 градуса, изхвърлен първак около 400 гр. Сложено е 3 кг захар, имаше нормална ферментация от начало до край за 21 дни. Не съм мерил първоначално захарността. Варена е при захаромер 0%, това ме вълнува само, че почна на 55 градуса, досега винаги над 65-70 е тръгвала. От друг м-л де, от сини сливи за пръв път правя. Или по принцип сините сливи тръгват на по-мълък градус.

И защо не процедира по класическата технология?
Да събереш всичко от казана и после да го превариш :!:
Резултата щеше да е същия но ракията>> с по високо качество и градус.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 21:17 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 268
Местожителство: Варна
Щото навън е 10 гр.С, а трябва да мериш на 20 ;)


Върнете се в началото
  
 
 [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима