Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 00:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: шапката не пада
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2013, 17:05 
Offline

Регистриран на: 22 Юли 2009, 19:52
Мнения: 16
Местожителство: wv. tarnovo
Здравейте, заложил съм един бидон материал 70-80кг.грозде , 10кг захар и 30л вода. Захарността беше 21-22*и всичко тръгна нормално първите 4-5 дни го бърках по 3-4 пъти на ден,и после не съм го бутал но и тогава и времето малко захладня бидона го държа в двора под един сайвант където и друг път съм го държал.Вече 30ден шапката още си седи горе има и много мухички, Дайте акъл какво да правя .Благодаря предварително


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 10:26 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Премери захарността на материала.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 17:02 
Offline

Регистриран на: 22 Юли 2009, 19:52
Мнения: 16
Местожителство: wv. tarnovo
захарността е около 4-5* чува се едно слабо шуптене


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 17:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 679
Има още захар в джибрата.Като падне на 0 ,тогава е за казана.Сиреч,като потъне шапката.С това топло време ситуацията е нормална.
При мен беше обратно-бурно започна,след това застудя и това забави процеса,но сега всичко е ОК. Утре съм на казана ,пък съм заложил материала на 09.септ. :)

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 18:38 
Offline

Регистриран на: 22 Юли 2009, 19:52
Мнения: 16
Местожителство: wv. tarnovo
Да не се притеснявам че е пресрочило


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 20:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2013, 12:59
Мнения: 158
Местожителство: Враца
rifad,
гроздов материал не може да просрочи- тук не излита алкохола както
при плодовите, важното е да преври и последния грам захар, защото ако избързаш
остатъчната захар ще ти даде дестилат- Зеро.
Даже ако го затвориш в бидона след края на ферментацията, ако искаш и лятото го вари без разлика ще е.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 22:22 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
извинявай но горните са доста необосновани твърдения...
като:
banichkata написа:
- тук не излита алкохола както
при плодовите,

Няма разлика между плодов и гроздов материал...при начална еднаква захарност...няма такова нещо от единия да излита алкохол , а другия не...
Както и
banichkata написа:
Даже ако го затвориш в бидона след края на ферментацията, ако искаш и лятото го вари без разлика ще е.


Ако го затвориш и няма достатъчно алкохол(да е спиртован) и ниска температура на съхранение до лятотон материала ще е с качество близко до нулата-ще протичат всякакви процеси от бактериални до гнилостни.....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Lukata и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима