Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Дек 2017, 06:52 Дата и час: 17 Дек 2017, 06:52

Часова зона: Европа/София




 [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2014, 16:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 665
Местожителство: София
И къде е рома (ромът) в тази рецепта? Захар, брашно, мая. Циганска работа...
А иначе, за лимонтозуто, Петьо Малчев ще каже. Той е царя на лимонтозуто и го слага под път и над път. Не че не трябва де, когато трябва.

_________________
Aз набих достатъчно пари и време в Бг производители...за да стигна до извода ,че е въпрос на много голям късмет да вземеш нещо с качество.
Ама,който има излишни пари и време...нека се опитва, то и онези хора...


_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2014, 21:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Е, темата е как да ферментира захар без плод, за ром още е рано да се говори. Така че аз приемам рецептата на Мони.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2014, 00:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Казвам веднага :D на 10л. вода 10гр. /едно пакетче/ Илушата беше направил опита и измери киселинността която в това съотношение влиза в нормални граници.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2014, 17:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Яну 2014, 20:38
Мнения: 6
Ок,заложих рецептата на Мони (във по-малко количество но същите пропорции).Оставих към половин ден да седи отворено понеже ми казаха че така маята се размножава преди да почна да ферментирам,след това направих воден клапан за да излиза въглеродния диоксид.Е да ама нещо ми се вижда че няма дейност вътре,има едно пръстенче мехурчета на повърхността но клапана не вади мехурчета ако не раздрусам шишето.

Идеи?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2014, 17:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2751
Местожителство: ''Survivor'' България
BlightHatred написа:
Ок,заложих рецептата на Мони (във по-малко количество но същите пропорции).Оставих към половин ден да седи отворено понеже ми казаха че така маята се размножава преди да почна да ферментирам,след това направих воден клапан за да излиза въглеродния диоксид.Е да ама нещо ми се вижда че няма дейност вътре,има едно пръстенче мехурчета на повърхността но клапана не вади мехурчета ако не раздрусам шишето.

Идеи?

Какво точно си направил ? колко литра е това ''шише'', обясни по подробно :?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2014, 18:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Яну 2014, 20:38
Мнения: 6
Кило захар,3.5-4 литра вода,200 гр.брашно,5 гр. мая.Това е във стъклена дамаджана 5 литра.Увита е така че да е тъмно вътре.От капачката излиза медицински маркуч който влиза във шише вода.Оставих това докъм 12 часа да седи отворено и го запечатах.Сега чакам.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2014, 18:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2751
Местожителство: ''Survivor'' България
BlightHatred написа:
Кило захар,3.5-4 литра вода,200 гр.брашно,5 гр. мая.Това е във стъклена дамаджана 5 литра.Увита е така че да е тъмно вътре.От капачката излиза медицински маркуч който влиза във шише вода.Оставих това докъм 12 часа да седи отворено и го запечатах.Сега чакам.

А суровата ванилия, лимонтозуто??.... дръж го на топло, поне 20'градуса.
Търпение му е майката..... :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2014, 18:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Яну 2014, 20:38
Мнения: 6
MONI BARONA написа:
BlightHatred написа:
Кило захар,3.5-4 литра вода,200 гр.брашно,5 гр. мая.Това е във стъклена дамаджана 5 литра.Увита е така че да е тъмно вътре.От капачката излиза медицински маркуч който влиза във шише вода.Оставих това докъм 12 часа да седи отворено и го запечатах.Сега чакам.

А суровата ванилия, лимонтозуто??.... дръж го на топло, поне 20'градуса.
Търпение му е майката..... :megagrin:


Чаена лъжичка лимонтузо.Ок,чакаме.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2014, 18:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 665
Местожителство: София
И си купи захаромер и термометър. През ден, през два мери и докладвай. Няма начин, да няма начин.
Успех с експеримента!
Че няма да е ром е ясно... поне да видим, дали ще изферментира. Мая... за хляб... :smoker:

_________________
Aз набих достатъчно пари и време в Бг производители...за да стигна до извода ,че е въпрос на много голям късмет да вземеш нещо с качество.
Ама,който има излишни пари и време...нека се опитва, то и онези хора...


_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2014, 19:31 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1391
Местожителство: Дупница
Според мен ще се получи еврором ! :megagrin: (Колега , не се обиждай ! Шегуваме се понякога - съвсем добронамерено) !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2014, 08:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Окт 2012, 20:52
Мнения: 118
Какво стана с микса на Мони, получи ли се?

Тук може да прочетете за рома:
http://homedistiller.org/sugar/wash-sugar/rum2

Ако някой намери меласа на добра цена, може да пробваме.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2014, 14:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Яну 2014, 20:38
Мнения: 6
vsd написа:
Какво стана с микса на Мони, получи ли се?

Тук може да прочетете за рома:
http://homedistiller.org/sugar/wash-sugar/rum2

Ако някой намери меласа на добра цена, може да пробваме.


Мина месец и половина и не става.Предполагам не е достатъчно топло,вади мехурчета и има дейност като се разклати но захарността седи на 15% от 2 седмици.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2014, 17:51 
Offline

Регистриран на: 12 Яну 2009, 18:50
Мнения: 25
Местожителство: Plovdiv
И как се разви тази самодейност? Има ли резултат, или отдавна е хванала канала...


Върнете се в началото
  
 
 [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима