Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 01:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: акациева ракия
МнениеПубликувано на: 25 Май 2014, 13:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Май 2014, 23:06
Мнения: 3
Здравейте,миналата година за първи път варих акациева ракия,не ползвах рецепта,просто сложих цвят захар и вода,и си ферментира.Сварих материала,излезе доста добра ракия,като качество,но не и като количество. Тази година пак искам да сваря,но този път ще е с мед вместо със захар...такова имам,та моля за съвет или рецепта как да не заносам материала,евентуално нещо с което да стимулирам ферментацията,или друго.
Благодаря предварително на отзовалите се.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Май 2014, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Май 2014, 23:06
Мнения: 3
Наистина се надявах някой да даде рецепта или поне съвет как да не заносам материала.Днес набрах прилично количество акация,утре ще слагам меда, за мая хабер си нямам и лимонтозу..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Май 2014, 23:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Добре си дошъл divroker.
Не ти писах в темата, защото с мед не съм ферментирал. И не знам резултата. Трябва да го купувам, но захарта е къде, къде по-евтина.
Та, моята рецепта е:
Плод в килограми на половината на килограмите захар. Водата 1:4 спрямо захарта. Пакетче лимонтозу на около 15 литра вода. (да ме извинява Петьо Малцов). Ферментацията контролирана като темп. и задължително с дрожди. Активатор слагам малко в началото и това е.
Винаги отличен резултат...

Малко ми е прекалено ароматна и накъртва. Но... въпрос на вкус.
Тази година няма да правя. Не ми се занимава. А и имам гроздова, та затова, може би.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2014, 09:31 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Меда....някъде по руските форуми бях чел,че ферментацията протича много по-добре ако е кипнат разтвора ,тъй като меда сам по себе си трудно ферментира(разваля).
Добре е да подкиселиш...примерно на 100л р-р 5 пакетчета лимонтозу...Ползвай дрожди за трудна ферментация...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2014, 12:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Май 2014, 23:06
Мнения: 3
Благодаря за отговора,снощи сложих акацията в бидоните,и в единия налях 20 литра вода да не овяхва цвета.Тази сутрин като го отворих отделяше въглерод..ферментацията е започнала въпреки че няма захар или мед.Миналата година правих материала без мерки и захаромер,и затова и не излезе достатъчно количество ракия спрямо захарта,но ферментацията си протече без никакви допълнително слагани дрожди или мая.От къде да взема дрожди за трудна ферментация?Аза меда сигурно ще го кипна защото е от разпечатки и иначе няма как да го отделя,и да меря ли материала със захаромер?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2014, 12:48 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Да мери захарността можеш да 25% да я докараш ако ползваш дрождите за трудна.
Потърси в гугъл"дрожди за трудна ферментация" ще излизат ел магазини-повечето са изпитани.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Patfinderr и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима