Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 05:03

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2014, 09:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Здравейте!Извинявам се,ако темата не е за тук!И така- за първи път варих самостоятелно(няколко пъти съм помагал като малък,за последно преди 20 години).Преди време купих казан от перални
Прикачени файлове:
IMAG0311.jpg
и реших да си направя домашно уиски.След четене на книжки и във форума ми се поизясниха нещата.Сдобих се с ечемичен малц 50кг благодарение на колега от форума-благодаря!Озахарих го горе-долу добре в примитивни условия-в казан и на огнище
Прикачени файлове:
IMAG0411.jpg
.Имах възможност за дестилация чак на петия ден ,но материала ферментираше в планинско село и се надявах да не фетменира прекалено бързо.Изстискването на течността ми разказа играта направо-с ръце и тензух(трябва да се мисли за някаква преса май).Заложих половината течност в казана ,замазах с брашно,силен огъни т.н.Обаче огънят верно бил силен -таман започна да капе спирта в кофата и закъснях с отслабването на температурата.С две думи капакът се вдигна и излетя известно количество от най-силния спирт(вече казах,че ми е запърви път-не ми се смейте ;) ).Псувни,гасене и прочие.Замазах пак ,взех си поука и оттам нататък нещата потръгнаха
Прикачени файлове:
IMAG0419.jpg
,
Прикачени файлове:
IMAG0423.jpg
.На другия ден изварих втората половина,на третия направих преварка,като спрях да събирам средната фракция на около 62градуса(досвидя ми се)-останалото патоки.Обаче за преварка сипах само чист материал без вода.Незнам дали може да се сипва за количество в казана и циганския калай се разтопи и прокапа.Ще го заваряван с иноксова тел.Сега имам 15л дестилат на 43 градуса и отивам са си взема поръчаното буре-40л.,дъбово .обгорено на М+.Тъй като не разполагам с много време дали за 5 дни ще мога да го закисна и измия .или да изчакам 2 седмици и да дейтвам спокойно и по книгите?Моля дайте съвети за водата при преварка,за казана и за бурето!Поздрави!


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2014, 17:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Моля, кажете дали при преварка може да се досипва вода за обем в казана или ще повлияе на градуса на алкохола?Поздрави!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2014, 17:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 872
Местожителство: Плевен
buhala622 написа:
Моля, кажете дали при преварка може да се досипва вода за обем в казана или ще повлияе на градуса на алкохола?Поздрави!

Спокойно си доливай вода.Спирта си излиза.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2014, 17:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Дори да е двойно по-голямо количество вода от спирта пак става,така ли?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2014, 18:31 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Доливай вода в материала за преварка докато стане 20-25 гр.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2015, 22:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Ето това се получи след отлежаване на дестилата 9 месеца в ново дъбово буре:
Прикачени файлове:
IMAG0616.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Май 2016, 14:18 
Offline

Регистриран на: 12 Май 2016, 13:24
Мнения: 2
Привет, колега buhala, дай ми някакви координати, за да се свържа с теб.

Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2016, 08:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Напиши ми на ЛС за какво става въпрос!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2016, 11:34 
Offline

Регистриран на: 12 Май 2016, 13:24
Мнения: 2
Като нов потребител не мога да пускам ЛС. Имаш обява в раздел "Борса". Това ме интересува.
Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима