Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 13:30

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014, 09:58 
Offline

Регистриран на: 31 Юли 2014, 10:37
Мнения: 2
Здравейте и от мен :) Наскоро се регистрирах в този форум, тъй като от консуматор искам да стана и производител. Но не с търговска цел, а предимно за да знам какво пия :) И така ..... Преди около месец за първи път варих ракия от миналогодишното вино на баба ми и събрах около 20 литра паток, след това сварих и още една ракия от джанки и малко круши и от там към 20 литра паток. Сега имам около 40 литра паток и искам да направя материал от сливи и да го преваря със сливите. Ще съм ви много благодарен ако ми обясните подробно кое как да направя и защо да го направя така , защото искам да знам кое за какво се прави. И дуготоето искам да попитам е - имам около 3 литра чист етил, мисля, че е 100 градуса - доколко е разумно да го прибавя към патока след като го разредя до някакъв по-нисък градус !?
Благодаря ви :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2014, 23:17 
Offline

Регистриран на: 31 Юли 2014, 10:37
Мнения: 2
Абе хора, нещо съм сбъркал ли, к'фо стана !? Напишете нещо ако съм сгафил някъде ...... толкова ли няма кой да драсне 2 реда


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2014, 23:57 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2012, 12:10
Мнения: 33
Местожителство: Добрич
Надали точно аз съм човека с много знания и опит, но все пак- нищо сложно след като сложиш в казана сливовият материал добавяш патоките и първака (много хора са против, но твоя воля- според мен не е непременно грешно, но съм чел доводи и против да се дестилира първака) и внимателно отделяш фракциите- тоест първак и патоки. Мисля редното е около 1% от общата маса на изваряваното количество за първак и патоки да отделяш след 45% ако дестилираш на казан с колона (мое мнение) , но не знам дали след добавяне на първака е нужно само 1% да е отделеното за първака- аз все не мога да изчисля количеството и или връщам малко ма'триал, а в най-добрият случай не мога да налея патоки и първак- все няма място да му се невиди.

Това е което аз знам от личен опит, но има хора с много повече знания и не приемай моето мнение за научно подкрепено.

_________________
RAKIA- CONECTING PEOPLE!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2014, 09:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Аз не бих сложил гроздовия(винения)паток при изваряването на сливова.
Етиловия спирт бих добавил към сливовите джибри и така бих дестилирал.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима