Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Окт 2017, 15:16 Дата и час: 24 Окт 2017, 15:16

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пресоване
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2014, 09:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2013, 15:59
Мнения: 41
Местожителство: София
Аз процедирам като колегата biohazard и също като него считам, че виното има нужда от пресования материал, особено за един добър ароматен профил. Какво ще се получи като аромат от пресовката за ракията - не правя такива експерименти.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пресоване
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2014, 13:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Апр 2014, 09:16
Мнения: 104
Местожителство: Враца
ilu6a написа:
Явно не си работил с преса и нямаш директни наблюдения върху виното след това.

Не съм, аз правя 300 кг. грозде и не ми е проблем да го изстискам през ситна мрежа,
и да остане малко не ме бърка, защото люспите ги заливам за ракия веднага и нищо не се губи, ако обаче ще се изхвърля джибрата, пресата е задължителна.


Върнете се в началото
  
 
 [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима