Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 04:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2015, 20:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Без да претендирам, че е с голяма точност но около 5 гр. лимонтозу на 1 кг добавена захар. Разтваряш в част от сиропа и като добавиш, хубаво разбъркваш. Като си купуваш дрождите си вземи и диамониев фосват /храна за дрождите понеже захарта и водата нямат/. http://vinarko.com/magazin/%D0%B0%D0%BA ... 0%B0%D1%82


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2015, 16:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Бяхме правили едни опити преди време...оптимум за дрождите беше 1пакет( винена киселина 10гр) на 10л вода.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2015, 22:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Авг 2014, 07:12
Мнения: 69
Местожителство: Перник
Блaгодaря ти Илия, че и ти се включи.Нещaтa вече приключихa и ферментaциятa върви бурно.Зaложих 115кг. круши 35л водa 21кг зaхaр , 100 гр. лимоненa к-нa(не нaмерих виненa ) и 20гр. винени дрожди.Кaжете добре ли
съм се спрaвил кaто зa първи път и къде съм сбъркaл.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2015, 15:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Авг 2014, 07:12
Мнения: 69
Местожителство: Перник
Колеги тъй като и двете ми вилямовки продължават упорито да падат, питането ми е как да ги съхраня докато се съберът за още едно зареждане.Мисля си да ги поръся с КМБС или да полея Серниста отгоре им за да не тръгват , но се чудя да ги меля ли сега или така цели да ги съхранявам докато им дойде времето?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2015, 20:40 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
фризер

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2015, 11:00 
Offline

Регистриран на: 05 Авг 2015, 10:21
Мнения: 23
Местожителство: Североизточен Перник
Привет,да попитам: Събрах набързо и от една круша около 240 кг. круши.Разделих ги в 4 бидона и във всеки сложих по 3,5кг.захар във вид на сироп с вода в съотношение 1/3.Захарността е около 15%.Захарта я слагах вчера.Нужно ли е още захар и може ли да се досложи днес?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2015, 11:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Май 2015, 10:37
Мнения: 75
Ако имаш място в бидоните и ако искаш да слагаш още захар можеш да досложиш при същото съотношение 1към3
Лично аз на 240 кг круши спокойно мога да сложа и 60 кг захар :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2015, 17:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
За да стане добра ферментация, захарността не трябва ли да е поне 20-22 :? При 15 няма ли да има проблем?

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2015, 00:12 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Няма да е проблем...просто ще мине по-бързо ,а и ще трябва да се дестилира веднага...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2015, 18:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2014, 12:39
Мнения: 70
Заредил съм 290л. материал от круши. Въпроса ми е какъв трябва да е вискозитета на материала за да не загаря в казана? Сега е като нектар!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2015, 22:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
GUSBAMPS написа:
? Сега е като нектар!

Идеално.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2015, 00:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
Загорял си,ако е като нектар през КОМУНИЗМА ;) ,ако е каго сегашните сокчета,вари смело :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2015, 08:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2014, 12:39
Мнения: 70
Именно като нектар от през комунизма, за това използвах думата нектар. Значи ще иска малко разреждане, но колко? Вероятно да стане като нектар от сегашно време на гъстота :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2015, 17:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Авг 2014, 12:39
Мнения: 70
Честито, първия ми опит да варя ракия сам на новия ми казан се оказа неуспешен-материала загоря! Чета из форума, че това е често срещано явление да се загори крушов материал... Въпроса ми е как мога да изчистя аромата на загоряло от дестилата който съм изкарал около 20л. на 30 градуса, или да го сложа в джибрето от джанки и там ще премине през още две варки? Или просто да не правя глупости!
Втория ми опит беше доста по успешен, демек втория казан дестилата излезна с невероятен аромат.
Имам още трети и четвърти казан крушова, но още ферментират. Събирам всичко на паток и после препек. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Крушова ракия
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2015, 21:40 
Offline

Регистриран на: 05 Авг 2015, 10:21
Мнения: 23
Местожителство: Североизточен Перник
Да не сложиш загорялата патока с хубавата общо при препичането!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 129 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима