Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 03:30

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2014, 11:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Здравейте колеги, искам да попитам какво количество ракия ще излезе приблизително от 100л джибри ?
Вчера смлях ябълките с фуражомелка понеже количеството беше доста, и веднага след това примерих захарноста на образувалия се сок, показа ми 15% процента захарност. След това добавих на всеки 100л 11кг захар и 35л вода и по няколко пакета лимонтозу, друго не съм слагал, разбърках ги само хубаво и смятам да ги бъркам всеки ден. Интересното е че преди малко премерих пак захарноста и сега ми показа 11% това нормално ли е ?

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2014, 11:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Според мен,20 л. ракия.Пиши за резултата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2014, 11:15 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
Метанол ли ще произвеждаш ?!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2014, 16:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Потвърждавам - около 20 литра, приятна за пиене и добър вкус. Много ме убеждаваха, че няма да я бива, но после след като пиха от нея се изненадаха приятно.... и до година едва ли ще си дадат ябълките на мен, за да правя отново ;)

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 14:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2014, 10:10
Мнения: 1
отиди им на гости за да диагностираш :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 18:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Непременно ще пиша, само че по нашия край Калофер, се прави преварка (двойно препечена) и се наглася на 50-55 градуса. Тия 20л с едно варене ли имаше предвид. Само, че тая година мисля да я наглася на около 45 градуса, миналата година изкарах 180л 56 градусова гроздова беше страхотна, ама беше :megagrin:
На преварката слагам само хлебна сода и дъвка прави я много мека за корави очи. И след това в 10л бутилки слагам парчета черница и дъб с 3-4 сушени сини сливи, става мека ароматна с цвят на старо злато и мирише на пий-пак само че като прекалиш почва да мирише на дувар :lol: Който не вярва може да дойде да опита, скрил съм 3л за черни дни :sauf:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 18:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Прогнозирах 20 л. на 42-43 градуса от 100 л. материал.Много силна я оставяте,при тези градуси аромата на плодовата ракия сигурно не се усеща.Пробвай да разредиш малко до 41-42 за сравнение.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 19:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
@msergiev: Метанол ли ще произвеждаш ?!

Защо метанол ?!!?!!?
Джибрите излезнаха точно 2,5 т и с добавянето на вода при варенето ще станат точно 6 големи казана по 0,5 т като на един от казаните ще добавя 180л бяло вино че никой не го пие, надявам се да изкарам 350-400л 45 градусова ракийка.
Ето и как изглаждат, без двата бидона качени горе всичко е фул (9 варела по 200л, 2 бидона по 150л, 2 бидона по 100л и 2 по 120л)

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 19:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Ама това с преварка или не?
Тази година съм решил да я намаля на 45 градуса, понеже от 15г живея в Пловдив вече и ми омръзна като ми дойдат на гости да ми викат "какъв е тоя спирт дето го пиеш" ако знаят че имам 50л 38 годишна 60 градусова анасонлийка от моето раждане ще паднат от коня :lachtot:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 19:22 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
Прочети повече за влиянието на пектина върху продуцирането на метанол ! Надявам се че не си сложил и гнилите ябълки , както правят някои други с цел увеличаването добива на ... метанол ! :buch:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Бялото вино го добави в преварката......
Иначе като гледам си за Агенция митници :lachtot: :lol: :lachtot:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 19:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Всички ябълки съм сложил гнили здрави, макар гнилите да се събират 1 чувал, не са много. Това е хубавото на двойната преварка че всичкия метилов алкохол изчезва, а и първака се отделя за разтривка.

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 19:53 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
Отново приказки под щипковия храст ! Пенчо бре , чети !!! Пенчо пак не ще...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 19:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
@MONI BARONA: Бялото вино го добави в преварката......
Иначе като гледам си за Агенция митници :lachtot: :lol: :lachtot:

Ти си втория човек който ми казва да добавя виното в преварката, но не знам защо, но може би така ще направя :lab: .
А за агенция митници, то джибрито е за 10 семейства, точно като по закон по 30л на година :lachtot: :lol: :klatsch: :cooler:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 20:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Добре де, като не искаш да са "приказки под шипковия храст" дай линк или обясни с две думи като на човек който разбира от шивачество и компютри и пие много ракия :lol:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима