Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 09:31

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2014, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Ще варя на колонен казан с дефлегматор и тарелки, да видим какво ще стане...


Аз ще варя в старомодните стари медни зидани казани с лула и серпентина за охлаждане.

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2014, 07:57 
Online
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Въпросът ми бе към следното твърдение.



Изображение

Това означава ли, че тази ракия е негодна и опасна за пиене :aspirin:


п.с.
Не ми се получава опцията за поставяне на цитати....

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2014, 10:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Като казах някой да обясни имах предвид например следното:
При ескстензивна селективна екстракция на компоненти от ципите и пулпа и при липсата на ценамилестеразна активност е ограничава образуването на етил предшественици това води до ........и т.н....и т.н...
Действието на ензимите от групата на оксидоредуктазите (тирозиназа, лаказа) силно увеличават редокспотенциала в кашата,процеса протича с дезоксифумаровата киселина,оксикиселните киселини и др...при процеса се образуват алдехиди, амоняк и въглероден двуокис и т.н....ит.н...


Еййй, тук направо си завързах езика :lol: аз ще правя ракия, не химическо оръжие или ядрена бомба :lachtot:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2014, 11:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Това означава ли, че тази ракия е негодна и опасна за пиене :aspirin:


И по-големи бози сме пили така, че ракийката ще стане много добра, надявам се всичко да мине добре, ами времето позахладня.

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2014, 15:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Колеги да питам още нещо, джибрите до момента са бъркани всеки ден по веднъж, мерих захарността показа ми 5% та въпроса ми е, сега ги завих с найлон и по една ластика им сложих, мисля повече да не ги бъркам.
Вие какво ще кажете?
Ще се варят другата седмица в петък, предполагам до тогава ще паднат на 0% захарност.

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2014, 15:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Юни 2014, 16:19
Мнения: 26
Местожителство: шумен
За по сигурно преди варенето пак примери,че времето вечер е студено пк гледам,че ги държиш на вън.Иуспех при варенето :2thumbs: :prost:

_________________
Все повече се замислям,дали китайския автомат може да пробие китайската бронежилетка???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2014, 10:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
За по сигурно преди варенето пак примери,че времето вечер е студено пк гледам,че ги държиш на вън.Иуспех при варенето :2thumbs: :prost:


Аз задължително ще ги премеря тогава, ама дали да ги бъркам още седмица или да ги оставя покрити и затегнати с ластик?

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2014, 11:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Юни 2014, 16:19
Мнения: 26
Местожителство: шумен
Според мен стига им толкова .Аз бъркам първите няколко дни и то когато се сетя :megagrin:

_________________
Все повече се замислям,дали китайския автомат може да пробие китайската бронежилетка???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2014, 13:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Според мен стига им толкова .Аз бъркам първите няколко дни и то когато се сетя :megagrin:


То и аз така реших, сложих им найлона със ластика от горе и живи и здрави другата седмица края дано са станали.

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2014, 13:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Юни 2014, 16:19
Мнения: 26
Местожителство: шумен
Успех и докладвай за резултата :2thumbs:

_________________
Все повече се замислям,дали китайския автомат може да пробие китайската бронежилетка???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2014, 13:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 95
Местожителство: Варна
..."забравих да ти кажа че става и с преса за грозде , но трябва да се ушие чувал в който да се сложи ябълковата каша "
Дали за целта е подходящ чувал /юта;коноп/ ??


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2014, 23:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Успех и докладвай за резултата :2thumbs:


Е как, задължително ще постна резултата, ама за проба ще е на адрес със доставка на салата (мезе) квото и да е. :lachtot:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2014, 23:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Дали за целта е подходящ чувал /юта;коноп/ ??

Да ще става, може би по-бавничко, но важното до колкото разбрах е да се отдели само сока.

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2014, 13:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
от 400 л. материал в който има 45 кг захар и около 200 л вода,а плода е около 90% ябълки, 7-8% дюли и останалото круши излезе около 65 литра ракия на 55%. Паток отделихме една кофа, но тя отиде в следващия казан за гроздето.
Някой знае ли къде може да се направи анализ на съдържанието на ракията?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2014, 14:02 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
http://www.wineinbg.org/#/page/4585480992

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: feniks и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима