Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 12:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2014, 14:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
stefannankov написа:
Паток отделихме една кофа, но тя отиде в следващия казан за гроздето.

Патоки от плодове и най вече дюли да с смесват с грозде :?
това е не допустимо за уважаващия себе си ракиджия.Няма да се впускам в подробности
защо е така може би в друга тема, за да не омажем тази.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 11:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Здравейте колеги, след 1-месечно чакане, дойде момента на истината, след 22 часа борба и 9 казана (6 джибра по 500л и 3 преварка по 250л) ауфорията приключи със 680л парцуца преварена на 3 пъти която докара резултата до 320л 60 градусова ракия с приятен ябълков аромат и дъх на борова дъвка.
Сега като престои една седмица ще се разреди на амур до 43 градуса, както предложиха някои колеги тук.
А искам да попитам, някакъв друг аромат да добавям ли и какво да добавя за да и променя цвета, може би парчета дъб или черница, сушени сини сливи, някои добавят стафиди и т.н....
Поздрави и НАЗДРАВЕ! :sauf:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 12:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
Стафиди на гроздовата слагам,сини сливи не слагай,цвета става гаден а се и смесват ароматите.Само малко черница.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 12:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Юни 2014, 16:19
Мнения: 26
Местожителство: шумен
Според мен, я си запази извесни количества от ракията на 50%.Ако случайно ти дойдат на гости,по "слаби" пиячи. :lachtot:

_________________
Все повече се замислям,дали китайския автомат може да пробие китайската бронежилетка???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 15:43 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
За такива количества е редно да се снабдиш с различни по големина и дървесина бурета...
За плодови ракии са подходящи ,средно обгорени черничеви,акациеви или от кестен бурета.
Разбира се и някое изтощено от хубаво бяло вино дъбово буре също би свършило прекрасна работа.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 21:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Стафиди на гроздовата слагам,сини сливи не слагай,цвета става гаден а се и смесват ароматите.Само малко черница.


Знаеш ли прав си за черницата, има две буренца по 50л черничеви. тях ще си ги напълня (имаше бяло вино вътре но сега са измити и готви закиснати, имам и 4-ри 20л дъбови буренца, имам и 2 по 150л и 2 по 250л черешови бурета, правени са на дядо ми от негов приятел но трябва да видя в какво състояние са, мисля че ако се позакиснат ще стават, поне едно да стане и ще съберем багажа поне за 3-4 месеца и после.... :sauf: и останалото в бутилки.

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 21:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Според мен, я си запази извесни количества от ракията на 50%.Ако случайно ти дойдат на гости,по "слаби" пиячи. :lachtot:

За такива имам скрита скоросмъртница :lol: :lachtot:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
И нещо друго да попитам.
Колко към колко се разрежда за да се постигне даден градус, или с един литър на принципа проба грешка :)
И с какво да я разредя с дестилирана вода или с минерална (досега съм разреждал с минерална и не съм имал проблем, но очаквам вашето експертно мнение)
Поздрави и наздраве, че почвам да фъфла с клавиатурата вече :drunk:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2014, 22:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
mladenski76 написа:
Колко към колко се разрежда за да се постигне даден градус, или с един литър на принципа проба грешка


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2014, 09:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Окт 2014, 09:51
Мнения: 25
Местожителство: Плодив
Цитат:
Прикачени файлове:
таблица алкохол.jpg


Много благодрая :2thumbs:

_________________
ПИЕМ КИЛО, КАНЧЕ и БУРКАНЧЕ и ПОВЕЧЕ НЕ МОЙМ ДА ГИ БРОЙМ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима