Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 21:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 11:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2014, 10:15
Мнения: 6
здравейте колеги имам следния проблем,след аерирането ракията получи лек син оттенък от камъчето.въпроса ми е как мога да я избистря дайте мнения и съвети!благодаря ви много


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 11:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Юни 2014, 16:19
Мнения: 26
Местожителство: шумен
То станалото станало.За колко ракия иде реч,че да видим как да я лекуваме.

_________________
Все повече се замислям,дали китайския автомат може да пробие китайската бронежилетка???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 11:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2014, 10:15
Мнения: 6
около 43 литра


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 11:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
Първото ,което ми хрумва е бистрене с белтък...
Разбива се на пяна едни белтък ,влагаш го в един литър и след това в общото количество...и чакаш 7-8 дена да се утаи...
Но дали пък една кана Брита няма да свърши и тя работа?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 11:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2014, 10:15
Мнения: 6
активен въглен дали няма да помогне но нямам представа как


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 12:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
А дали е от камъчето синия оттенък :?:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 12:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2014, 10:15
Мнения: 6
100 процента съм сигурен от камъчето е


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 12:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2014, 17:30
Мнения: 22
Местожителство: Плевен
Активен въглен на прах и после през филтърна хартия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 14:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
styven написа:
.............след аерирането ракията получи лек син оттенък от камъчето.


И на мен много камъчета са се разлагали при аериране, но никога не са оцветявали ракията. Сега си взех пластмасови, но още не съм ги пробвал. Кана Брита ползвам редовно, ако съм слагал сушени плодове. Каната отнема и цвят и аромат освен бистренето. Остави ракията в покой за известно време. Ако се образува синя мътилка на дъното въобще не е от камъчето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 18:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Това не се е получило от камъчето,просто кислорода е подействал като катализатор на медният окис(сулфат).
Имал съм такава ракия,получава се веднага след аериране или ако стои повече време.
За мен решението е преварка. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 18:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
BREAKER написа:
Това не се е получило от камъчето,просто кислорода е подействал като катализатор на медният окис(сулфат).
Имал съм такава ракия,получава се веднага след аериране или ако стои повече време.
За мен решението е преварка.

Колегата ме изпревари :2thumbs: това е и мото мнение.
Има и по нездравословен начин :D да оцветиш ракията в друг десен и да си е пиеш така :D
Пс. при толкова много ''Е'та'' които консумираме, мисля че това е най малкия проблем.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 19:48 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Винаги съм се чудел,защо на един казан,на който варим,патокито винаги излиза със синкав оттенък.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 20:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Юли 2014, 11:58
Мнения: 62
Токсично действие на медния сулфат-

Постъпват в организма през храносмилателната и дихателна система . Проявяват локален иритативен ефект върху лигавиците на стомашно-чревния тракт и дихателните пътища. Предизвикват хемолиза. Летална доза на меден сулфат 8 - 10 г. p.os.

Ингестионна форма

При прием през устата - гастро-интестинален синдром с повръщане на зеленикаво оцветено стомашно съдържимо, саливация, болки в корема, диария със слуз и кръв, остра хемолиза - с хемоглобинурия, хемолитичен иктер, остра бъбречна недостатъчност. Възможен хемолитичен шок.

Лабораторни изследвания

Анемия от хемолитичен тип с намалена резистентност на еритроцитите, увеличен индиректен серумен билирубин, увеличение на урея, креатинин, серумен калий, положителна бензидинова проба в урината.

Лечение

Стомашна промивка с калиев фероцианид (образува неразтворима сол с медта), продължава се с воден разтвор на медицински въглен, очистителни средства за чревния тракт. Хемодиализа , обменно кръвопреливане, форсирана диуреза. i.v. високи дози глюкокортикостероиди до 3-5 mg/ кг.т., високи дози вит.С до 1000 -2000 mg i.v. за потискане или преодоляване на острата хемолиза. Противошоково лечение, инфузионна реанимация. Антидотно лечение с Dimercaprol или Са Nа2 ЕДТА . При остра бъбречна недостатъчност диализни методи .

Метода за намаляване на съдържанието му в ракията е преварката и.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 20:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Юли 2014, 11:58
Мнения: 62
Посиняването на ракията е резултат на попадането на меден сулфат в нея в следствие най-вече на непочистен меден дестилатор или по народно му казано-меден казан за изваряване на плодове.
Обикновено това се получава,когато дестилатора не е ползван често.
За да се избегне главоболието със синята ракия дестилатора трябва да се обработи с оцет и сода бикарбонат,да се слее с вода,зарежда се с една трета с вода загрява се да изпари до като текне чиста вода от охладителя и чак тогава се насипва материала за варене.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 20:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
"Това не се е получило от камъчето,просто кислорода е подействал като катализатор на медният окис(сулфат)"
И аз съм на мнение, че се е получило това.Един от промишлените методи за добиване на меден сулфат е точно такъв.Използват се "боклуци" които съдържат мед .Добавя се слаба сярна киселина, и цялата манджа се продухва с въздух.
Това ме навежда на мисълта, че така може да се направи някакъв груб тест, дали в дестилата има много мед. Преварката за мен е задължителна.С кана" Брита" обаче може и да стане.Ако действително съдържа сребърен филтър, както я рекламират, медния сулфат ще се неутрализира.Аз обаче не бих рискувал.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима