Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 12:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 19:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Ное 2014, 19:00
Мнения: 7
Сливова ракия,към55л. ,около 40гр.,разредена от 70гр.с минерална вода"Горна баня"-помътня след разреждането. До сега,4-5г. съм нямал такъв проблем. Четох постовете за избистряне с белтък. Бих искал,някой да опише по-подробно тази операция-как става аджеба:). Сега сложих 5л. за проба с един нарязан картоф , да видя резултата / нали един от наченете е и този/!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 19:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Мразя да се повтарям но' Щом се е размътила значи има нещо нередно в нея.
Им два варианта да си е пиеш така, но по малко да не те сцепи главата :D
втори вариант е да е превариш...... и пак 'но'.... отделяне правилно на фракциите...
първак средна (за консумация) и паток....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 20:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Ное 2014, 19:00
Мнения: 7
Сливовата е преварена 2 пъти,с отделяне на първака и патокито. Правя я така от 4-5г.,но само сега се размъти при разреждането. За това попитах за метода на избистряне. Благодаря за съвета все пак.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 20:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 684
Кемо,изчакай ден-два.Да не е имало разлика в температурите на водата и ракията? И я сложи на топло,около 20гр околна температура.

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Ное 2014, 19:00
Мнения: 7
Минаха 4 дена,температурата мисля ,че беше еднаква-ракията в мазата,водата...от тубите от колата и .. !Сега сложих за експеримент 1 изчистен картоф в 5л. ракия. Резултата ще докладвам утре. Е,ако си остане мътничка / ама на вкус си е баш сливова!/ ще търся тука помощ за унищожаването и !!
П.С.: Малей 9 саатя,то станало среднощите...а аз се правя на умен ракиджия! сериозните такива отдавна са минали на винце! А,е... :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 21:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 874
Местожителство: Плевен
Сериозните ракиджии не пият вино :megagrin: Остави ракията за няколко дни,ако си отделил всичко правилно при варенето и си разредил с Горна баня ще се избистри.Макар че би трябвало да се избистри за 5 мин. :? :? Ако става въпрос само за разлика в температурата,де.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 22:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 684
kemo52 написа:
Минаха 4 дена,температурата мисля ,че беше еднаква-ракията в мазата,водата...от тубите от колата и .. !Сега сложих за експеримент 1 изчистен картоф в 5л. ракия. Резултата ще докладвам утре. Е,ако си остане мътничка / ама на вкус си е баш сливова!/ ще търся тука помощ за унищожаването и !!
П.С.: Малей 9 саатя,то станало среднощите...а аз се правя на умен ракиджия! сериозните такива отдавна са минали на винце! А,е... :zauf2:


Лично аз не съм чувал за избистряне на ракията с картоф.Неук съм.Но щом си решил да я консумираш заедно със салатата..........ОК!Иначе за олио съм чел тук,че става.

Ако не се получи-ПРЕВАРКА! Нищо не губиш при добър казан или само малко от аромата,но я превари със следващата сливова за да ти е гарантиран успеха.
Поздрави!

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 22:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Ное 2014, 19:00
Мнения: 7
Това е този форум: Бай Драган
Заглавие: Re: Избистряне на помътняла ракия при разрежданеМнениеПубликувано на: 23 Ное 2012, 10:51
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 236
Местожителство: Хасково
valerko ,
обели и нарежи на няколко парчета суров картоф и го смеси с ракията. След седмица дни провери и деканирай бистрото.. Но опитай първо с 1 литър. Преди 2 години аз сполучих с Брита , но бяха механични примеси.
Тази година разредих един галон с Девин минерална, и се замъти. Оправих я с картоф."

За използването на картоф за избистряне!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2014, 23:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Като ползвате някакви води , а не дестилирана така се получава с плодовите дестилати най-вече.
Освен това си разредил до нисък градус...40 за дом.ракия плодова е рисков градус...трябва доста добре да си изпипал дестилацията та да слизаш до там...Ако беше 45%, нямаше да помътнее.
Сега в този случай я пъхни в едно буре и изчакай месец поне...понякога сама се избистря...но изстудиш ли я пак ще помътнее на 100%.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2014, 08:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Ное 2014, 19:00
Мнения: 7
Някъде,по нагоре четох,че това може да стане и с белтък. Каква е технологията?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2014, 09:06 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Разбиваш на пяна един белтък и го внасяш като бъркаш-но не вярвам в този случай да проработи,тъй като това причината за помътняване е друга.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2014, 09:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Ное 2014, 19:00
Мнения: 7
Благодаря. Май беше 1 белтък на 100л.,нали? Ще пробвам,ако не стане-преварявам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2014, 14:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 684
kemo52 написа:
Това е този форум: Бай Драган
Заглавие: Re: Избистряне на помътняла ракия при разрежданеМнениеПубликувано на: 23 Ное 2012, 10:51
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 236
Местожителство: Хасково
valerko ,
обели и нарежи на няколко парчета суров картоф и го смеси с ракията. След седмица дни провери и деканирай бистрото.. Но опитай първо с 1 литър. Преди 2 години аз сполучих с Брита , но бяха механични примеси.
Тази година разредих един галон с Девин минерална, и се замъти. Оправих я с картоф."

За използването на картоф за избистряне!!


Ако картофите са "Агрия",да знаеш,няма да се получи.Гледай да са холандски или поне розови. :lachtot:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2014, 14:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Ное 2014, 19:00
Мнения: 7
:megagrin: Реших-ще ползвам направо готов чипс...ама за мезе/ ако няма нещо драно разбира се / :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2014, 20:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 684
kemo52 написа:
:megagrin: Реших-ще ползвам направо готов чипс...ама за мезе/ ако няма нещо драно разбира се / :prost:


ПРЕВАРКА,Кемо,
ПРЕ-ВАР-КА ;)

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Lukata и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима