Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 16:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2014, 23:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
pentco написа:
Има познат, който ще го дестилира на приятелски начала. Каквото излезе, това.

Не деите да го дестилирате така ще има много метил :!: ракията може да мирише на ацетон.
Има начин да се спаси материала за ракия......
Загрейте материала(само виното) до 50-55 градуса на казана на вашия познат.
след това го охладете и засейте с дрожди(или малко пращина от здрав материал) да доизферментира, и тогава дестилирай те....
Пс. не винаги става, но си струва да се опита...... поне няма да навреди...

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2014, 00:21 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Мони...честно с респект към уменията ти за дестилат(още го пия твоя-висока бутилка барел 63!!!) не съм съгласен...Много е трудно да докараш ацетобактори в такава захарност и киселинност.А за ацетонннн...ми пъхал съм си носа в големи л....а рядко го има.
Обикновено се появяват странни миризми при объркана ферментация ,които са не типични...и хората се притесняват.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2014, 00:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
MONI BARONA написа:
Пс. не винаги става, но си струва да се опита...... поне няма да навреди...

Идеята със загряването е да се убият вредните гадове,защото ако сулфитира знаеш какво може да се получи смрад на развалени яйца.А и ацетоните малко от малко ще се махнат;
не винаги се получава, аз специално от 3-4 пъти(объркан на други) материал само веднъж ми се е получило и не случайно в предния пост казах че материала е обречен.
Поне като го варят да отделят повечко първак...

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2014, 21:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2014, 17:45
Мнения: 4
Приятели, беше ми пълна здравословна лудница през последните дни, сега се възстановявам полека лека. Само дето не трябва да вдигам тежко за известно време.

Та по темата :) Познайте какво се случва със сместа към днешна дата? Нищо на квадрат :) Седя в банята на топло над 2 седмици с тръпнежи да се появи нотка на фермент, но нъцки. Бъркане, 2 тона дрожди, топлина... не помага. В крайна сметка затворих бидоня плътно и го дотъркалях на балкона на студ. Да чака малко по-топли дни да сгреят стопанина на казана. Мятаме сода, варим, мерим началния градус, изхвърляме първия литър. В момента показва захарност около 5.5 или 8 градуса. На какъв ли градус ще тръгне... може би 50?
Иначе лозата от балкона ми даде 7 кг червено грозде. Реших все пак да направя някакво вино :) Даде 17-18 захарност, сложих му 400 гр. захар, ферментира си в банята в малкото бидонче до голямото, сега дава 0 захарност. Уникален цвят, вкус и аромат! Все едно вино от отел. Дали да го мятам веднага в стъклени бутилки или да го оставя в една трилитрова бутилка да си полежи 30 дни? И още нещо - как да разпределя тия 2 литра вино, дето ще излязат между родата и приятелите? Случйно някой да знае на Исус номера с виното? :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: ivan4o и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима