Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Сеп 2017, 21:36 Дата и час: 26 Сеп 2017, 21:36

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2015, 09:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Авг 2014, 11:35
Мнения: 10
Здравейте,

Имам следния проблем:
В две 30-литрови бидончета сложих по 7 кг. захар, пакетче прясна хлебна мая-40 гр. и съответно 3 кг. жито в единия и толкова ечемик в другия. Вече десети ден и двете ферментират. Това с житото дава захарност вече към нулата, но още кипи. Това с ечемика обаче кипи по различен начин. Захарността показва 19-20% и на вкус си е като сироп. Иначе ври. Не разбирам какво става. Някай ако има идея? Захаромера ми е битов, а pH-нямам с какво да меря. И лимонтузу или друго не съм слагал.

Помагайте.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2015, 12:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 547
Местожителство: някъде в Хейтърландия
Сложи на ечемика 2-3л. топла вода,разбъркай и ....готово. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bobopeli, Stranger, някой и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима