Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 21:45

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2015, 20:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2011, 20:18
Мнения: 20
Благодаря а само да попитам за загрея примерно до 70 градуса и да задържа така известно време или направо да го кипна и да го оставя да се охлади.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2015, 20:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
maistora1965 написа:
Благодаря а само да попитам за загрея примерно до 70 градуса и да задържа така известно време

Да ти кажа честно от няколко опита само веднаж ми се е получавало, ама до колкото си спомням го задържах на 80 градуса 10 тина минути, не трябва да ври защото захарите май нещо става с тях
не знам други да обяснят.
пс Виж на какво мирише джибрата ако е на сяря(развалени яйца) май няма смисъл...

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2015, 21:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2011, 20:18
Мнения: 20
Ами не мирише на нищо преди малко като отточих да премеря захарността си мирише на сладко вино и такова е и на вкус.Но сега се сетих когато слагах джибрата видаях че в една от тенекиите ми е останал около 3–4 килограма мед които се е захаросал и реших вместо да го хвърля да го слож в материала вместо захар.Тоест добавих го към общият захарен сироп при следене на захарността разбира се.Дали той не ми консервира материала защото точно на консервиран прилича даже не съм сигурен че това отгоре е цветясване може да е от дългото стоене без никакво деиствие все пак вече са 14 или 15 дни обърках се вече.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2015, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Maйсторе,як кажи от къде си и ако има някой около теб да ти види материала,защото от това което чета е мноооого неясно...... :?: :?: :?:
П.П. Най-много ме притеснява това: "На вкус е сладникаво със съвсем лека кисела нотка"

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2015, 22:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2011, 20:18
Мнения: 20
От Враца съм а за вкуса просто исках да кажа сладко вино което леко се усеща че кисалее с една дума няма нужда от подкиселване.А и все пак става дума за 100 литра чак пък да доиде някой да го види просто не искам да се давам без бои но на края ще го изхвърля и готово.Просто исках да разискаме причината и да намерим решение а не толкова за 20 килограма захар.Все пак това е форум за да търсим решения и да си помагаме а не да показваме кои колко е учен. :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 07:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Ако е като "сладко вино", що не го консервираш с нещо и не го бутилираш и си го изпиете като сок ами ще го хвърляш?

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 09:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Май 2015, 10:37
Мнения: 75
"Ако е като "сладко вино", що не го консервираш с нещо и не го бутилираш и си го изпиете като сок ами ще го хвърляш?"
Както е тръгнало май ще правим лимонада :)
Майсторе.. и нови дрожди да сложиш много ме съмнява че ще има ефект. Просто си мисля, особено това което си писал че има кисела жилка, че материала не е гостоприемен за дрождите да си свършат работата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 11:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Я сложи в джибрите 5 литра топла вода и разбъркай, да видим какво ще стане.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 12:18 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
Здравей, майсторе от Враца.
И аз съм от Враца.
Та, вземи нови дрожди и активатор за ферментация от тук:
http://m-engineering.info/contacts.htm
Близко ти е.

Вкарай този материал някъде на постоянна температура. Ливни 5-10 литра топла вода, така че да вдигнеш температурата общо на 25 гр. поне. Добави 1/3 от активатора. Разбъркай за да влезе въздух. Рехидратирай както трябва дрождите и ги добави. Може и да не бъркаш. Да останат отгоре. Следващите 2 дни бъркай. След 10-14 дни си готов за казана...
Гарантирано!

П.П. Ако искаш, прати ми на лични телефона си. Като си идвам след седмица, две, три, ще гледам да се видим.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 13:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Май 2015, 10:37
Мнения: 75
Както споменах има голяма вероятност и нови дрожди да сложи ефекта да е нулев, естествено за джоба няма да е...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 19:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2011, 20:18
Мнения: 20
Благодаря за мненията за враждебната среда и аз се замислих но как да я напрравя гостоприемна.Затова утре ще пробвам с топла вода ако няма ефект ще добавя отново дрожди ако и тогава не тръгне не знам но ще пробвам.И пак да попитам понеже никои не е писал за меда четох че може да пречи на ферментацията :?: Е утре е събота ден за експерименти и ще пиша за резултата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 20:56 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Пробвай и сподели резултата! До тогава ограничете безсмислените постове!

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 23:09 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Нека споделя за моите сухи джибри...
Заложени на 30.5 -захарност 24-25...
Температура на джибрата 17гр
Ферментацията тече мудно-днес измерена захарност 15 .
Първите дни въобще нямало признаци на ферментация.
Нямам никакви притеснения,дрождите са добри...просто,няма добавена киселина,студено е и нещата ще станат по-бавно.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2015, 09:14 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 870
Местожителство: Плевен
Ти си перфектен.Няма какво да я мислиш.Бавно,бавно,ако си закъсал ти се струва бавно :megagrin:
Есента,около 300 л. изстискана пращина,варим само виното,100 кг.захар в съотношение 3,5 - 1,дрожди,премина няяяяякаква ферментация,запечатване на каците със стреч фолио,Април 130 л.ракия на 45 градуса.Мисля че е добре.
И да ви кажа честно,това лимонтозу не знам защо го слагате.Щом успях да накарам пъпеши да ферментират и изкарах ракия повече от очакваното,не че се гордея и обещавам никога повече да не правя ракия от пъпеши :D ,мисля че не е нужно.Без да искам заформих спор ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2015, 10:48 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Моите вече са ферментирали напълно.Общо 50 дена от началото...ама с тези ниски температури в помещението толкоз...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима