Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 22:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2015, 14:12 
Offline

Регистриран на: 19 Юли 2015, 13:57
Мнения: 2
Здравейте, преди 7 дни в два бидона по 120л. Поставих по 6 кофи добре узряли джанки, 4 кофи вода и 10кг.захар, всичко добре до днес, започна да излиза бяла пяна и няма спирка, не ми мирише на алкохол кзто помириша над бидона, само лепкава слуз. Клечка кибрит не гасне над бидона като я поднеса, а би трябвало, нали е започнала ферментацията. Имам и други бидони с други плодове при тях нама проблем.
Даподчертая, че дойдоха зелени мухи и накацаха бидона??? Незная какво да правя ????? Моля ви помогнете.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2015, 15:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Като пипнеш материала той топъл ли е? Ако е така прегрял е, ако е с нормална температура
20-23 ргадуса нещо друго е станало... но първо да видим какво е за да ти помогнем.
П.С. Мери ли първоначалната захарност... колко беше?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2015, 16:35 
Offline

Регистриран на: 19 Юли 2015, 13:57
Мнения: 2
Всички бидони общо 9 на брой са с еднаква температура 28-29градуса, пьрвоначално не сьм мерил захарността но предполагам да е била висока. Джанките са пожьлтяли и доста сладки, като ги обрулих направо се размазваха на найлона. Захар сьм сложил само на водата 40литра_9кг захар. Мисля да взема два бидона и да отсипя по две-три кофи и да добавя по две кофи студена вода и в четирите бидона. Общо осем кофи вода, и така ако захарността е висока ще я разреда доста, но ще забавя ферментацията.
Това ми е телефона 0892202502 ако някой иска може да звьнне аз след това ще го набера за да го откоментираме


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2015, 20:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
musa1980 написа:
Захар сьм сложил само на водата 40литра_9кг захар.
На 40 литра вода се полагат 10 кила захар за 20% захарност на сиропа,плюс това данките едва ли са имали 20% захарност и какво излиза накрая---- малка захарност.....
musa1980 написа:
Мисля да взема два бидона и да отсипя по две-три кофи и да добавя по две кофи студена вода и в четирите бидона.
Недей ще разредиш още материала.
Охлаждането става с туби(от мин.вода) студена вода в бидоните.
П.С, звънях ти ама не ми вдигна нещо.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2015, 10:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Май 2015, 10:37
Мнения: 75
Захарността на джанките не е висока, захарния ти сироп също е с нисък процент. Най-вероятно си го докарал целия материал някъде към 16%. Не мисля обаче че това ще е някакъв проблем да изкараш ракия. Това че се пеняват не е проблем. Случвало ми се е и на мен и то при доста по-висока захарност и си ферментира всичко. Не слагай вода да ги разреждаш още и в никакъв случай не пресипвай от различни бидони материал, само ще объркаш нещата.
Виж захаромера какви стойности показва и следи всеки ден дали захарността пада.
Ако е така значи няма от какво да се плашиш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима