Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Ное 2017, 06:13 Дата и час: 23 Ное 2017, 06:13

Часова зона: Европа/София




 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 15:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Технологията се напасва според съоръжението, тоест казана аламбик в случая. На колона може всякак. Карал съм повечето гроздови на еднократно, и двукратно съм пробвал. Има тема техники на варене и е основно за варене на аламбици...

П.П. Както се чудя защо се отдава толкава значение на колко ще потече и отговор не намирам, така като споменах техниките на варене се чудя и за друго. Трябва ли да се дестилира по тези техники предназначени за конячни технологии и дългогодишно отлежаване а ракията да се консумира след няколко месеца с прилагане на чипсове, аериране и т.н. :?:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 16:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Да, може и от чучура, всеки си има свой вкус... :) Така се наложи преди време да спасявам приятел. Посочих му фракциите и да ги помирише, зад гърба ми надигнал и отпил от ЕАФ... :lol:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 16:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1143
Местожителство: Плевен
"Ако е хубава ракия, да се слага чипс въобще е излишно."
Това не го разбрах.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2015, 20:55 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1932
Местожителство: София
@vnnaidenov, абе винарката повече обича да се изказва, отколкото да е наясно. Наистина, на ароматните плодови ракии дървото не върви, но темата е за десертно бяло грозде, и дъбовият вкус си е точно на мястото.

@time2burn, решението за преваряване може да се вземе и предвид качеството на суровината, но по-скоро е въпрос на технология. В болшинството случай при правилно проведената преварка плюсовете преобладават. Поради различни физически причини дестилацията на 28° сирец дава по-добри резултати от 10° суров материал. Освен това за получаването на достатъчен за ефективно отлежаване градус на дестилата преварката най-често не може де се пропусне. Ето един пример, как при коняка едновременно се постига и ефективност и качество: viewtopic.php?f=8&t=3024

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима