Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 22 Сеп 2017, 20:26 Дата и час: 22 Сеп 2017, 20:26

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: воден клапан
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2015, 06:40 
Offline

Регистриран на: 16 Окт 2015, 17:57
Мнения: 2
Здравейте колеги и колежки,любители на виното! Имам следния въпрос. Каква е ролята на клапана след тихата ферментация,след като няма отделяне на серен двуокис и няма кой да изтласка попадналия при декантирането кислород,20 см. под капака на бидона? Също да попитам,по време на тх. ферментация,като се отделя двуокиса,ако не е потопен шлауха в буркан с вода,как едновременно ще влиза кислород? И последно,пречат ли капките конденз- вода под капака,и ако да как да ги премахна,без да излагам виното на допълнителен кислород?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: воден клапан
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2015, 21:44 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6271
Местожителство: София
Капките всъщност не са вода...а вода със спирт..опитай на вкус.
Кислород не трябва да влиза в съда с виното.
Ролята на клапана е ,че дори и след като са завършили процесите все още има СО2 който се освобождава по малко...Ако съда е затворен плътно ,много вероятно е виното да се газира при някакво температурно колебание да речем.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: goshkata, marinero_bg, SEV, някой и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима