Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 21:15

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2015, 21:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Колеги,а нещо конкретно по въпроса...?!

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2015, 21:31 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1123
Местожителство: Дупница
Ами наистина най-конкретния въпрос е този на L34 : А как е на вкус ???

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2015, 22:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
На вкус не е сладко според мен...а алкохолния градус не съм го измервал,но предположих,че първоначално ще е бил по-висок,тъй като отточих виното на самоток през една тръба и в джибрата добавих захарния сироп и след това вода и като ми показа 18% захарност престанах да слагам вода,като по принцип за да се получи 4 към 1 вода захар,трябваше да сложа още 10-на литра вода,но се уплаших да не стане ниска захарността...та затова предположих,че евентуално ще ми е бил висок алкохолния градус и поради това не иска да превира толкова дълго.

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2015, 23:19 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1123
Местожителство: Дупница
Ако не е сладко значи няма захар , ако няма захар значи ферментацията е приключила !!! Езикът е отличен инструмент за установяване на наличие на захар или на нейното отсъствие! Който не вярва да си направи 1% захарен разтвор и да опита на вкус , а след това да му добави още толкова вода и пак да опита! Това че джибрите шумят и че виното е газирано може да означава че още не се е освободил всичкия въглероден двуокис , натрупан по време на ферментациета! При това положение захаромерът потъва под НУЛАТА , а виното няма сладък вкус !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2015, 15:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Ок,ясно...благодаря,значи може да се изварява вече,така да го разбирам?!И още нещо,това,че добавих 10-на литра вода в неделя няма да е проблем предполагам?

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 20:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Окт 2015, 10:03
Мнения: 13
Да доложа резултата:

16л на 55% алкохол. Отделих 0.5 л първак и спрях патоки на 45%.

Сега следва въпроса с отлежаването. В момента ракията е в един 30 л бидон с отворен капак и я друсам сутрин и вечер вече трети ден. Имам желание да я прекарам и през едно дъбово буре, четейки стигам до извода, че и в бурето ракията ще се окислява и май трябва да я преместя в дамаджаната и да я наливам в бурето, когато пристигне.

Дайте съвет какво да правя.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 21:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
В дамаджаната. И тя затворена. Докато дойде бурето. :smoker:

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима