Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Ное 2017, 17:59 Дата и час: 20 Ное 2017, 17:59

Часова зона: Европа/София




 [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 16:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2015, 14:14
Мнения: 4
Здравейте!
Търсих в нета, но не успях да се запозная с технологията на производство, на дестилирана вода.
Някой от вас успял ли е да си направи такава вода? И най-вече: ако напълня казана с вода, това което ще потече от серпентината ще е подходящо ли за разреждане на ракията?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 19:55 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 428
баш си е


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 20:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2739
Местожителство: ''Survivor'' България
За 10 л вода ще изразходиш повече енергия и средства от колкото да си я купиш
от магазина, :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 12:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Ное 2015, 10:29
Мнения: 14
Здравейте,
От къде мога да си купя дестилирана вода за разреждане на ракията,а не онази която се продава по магазините за употреба в ютий и разни други подобни неща?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 12:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Гай Ютий Цезар.
:)
Аз моята ракия я разреждам с чешмяна вода и никога не е помътнявала.
Преди по бензиностанциите имаше дестилирана вода за доливане на акумулатори, но сега вече май няма. Просто защото новите акумулатори отдавна станаха необлужваеми ...

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 13:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1142
Местожителство: Плевен
Сан Тера от Кауфланд.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 14:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 362
Потвърдено!
Направих опит - 500мл 65 градусов концентрат /от сливи - белвици/, разреден със Сан Терра нарочно до 42 градуса и държан 6 часа в камерата не помътня!

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 15:44 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6567
Местожителство: София
Добър материал,добра дестилация...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 16:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2445
Местожителство: Пловдив
Ако няма да купувате дейонизирана вода от винарските магазини, мисля че няма особено значение - повечето марки трапезна вода са с минерализация под 50 mg/dm3 (като San Terra) с изключение на "Жива вода" на ТПК „БК Хисар” - 10 mg/dm3
Ето и картинка
Прикачени файлове:
h2o.gif
h2o.gif [ 166.68 KiB | Прегледано 895 пъти ]


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 00:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 921
itev написа:
нарочно до 42 градуса и държан 6 часа в камерата не помътня!

Определено смятам, че вида на водата, както и температурата и спрямо дестилата, няма никакво отношение относно помътняването, причините са други. За вкуса, може би.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 00:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1142
Местожителство: Плевен
Не помътнее ли при разреждането,няма и да помътнее.
Хубав дестилат,уеднаквени температури и няма проблеми.
Ако ще и от чешмата да е водата.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 09:11 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6567
Местожителство: София
vnnaidenov написа:
Не помътнее ли при разреждането,няма и да помътнее.
Хубав дестилат,уеднаквени температури и няма проблеми.
Ако ще и от чешмата да е водата.

Не е така,разреди един плодов до 40-42гр сложи го във фризера ...пък да видим дали няма да помътнее.
Моите сливови дестилати макар ,че като ги варя ги спирам на 48-50гр-след разреждане с дестилирана вода нямат проблем...но при охлаждане под -15гр видимо помътняват.При преварка този проблем изчезва...ама аз не правя преварки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 10:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 362
Аз пък винаги преварявам, дори и гроздовата...
А тази от белвици я спрях на 48-50 градуса при преварката.

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 12:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2445
Местожителство: Пловдив
ilu6a написа:
...ама аз не правя преварки.

vnnaidenov, прочете ли това? Кат" оня дядо ;)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 12:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 287
Аз пък си разреждам ракията с филтрирана вода от чешмата с кана 'аквафор". Сиреч, обработвам водата със сребърни йони и ракията ми става още по-здравословна ;) :lol:

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
  
 
 [ 15 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима