Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 12:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2015, 12:22 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2015, 10:56
Мнения: 1
Здравейте. Преди 2 седмици заложих към 130кг. червено грозде(каберне и мерло).Мъста се оказа много гъста-едвам я разбърках.При мерене с захаромер ми показа 22,но с професионален уред 19. Не добавих нито захар нито, вода,нито дрожди и го оставих защото бе много гъсто.На 7-я ден яко работеше мъста, но цвета( дори още в началото на гроздето бе лилава).Днес след 2седм. проверих мъста и захаромера потъна беше 0,но все още гъсто и лилаво.Отточих трудно 10л.за вино, а останалото джибри сложих 10кг.захар с 35л.разтворена в топла вода. Въпроса ми е защо джибрито не се оттдели от виното и защо не се разтвори както трябва,също защо цвета не се промени а е лилаво.Държа го в външен гараж при темп. около 20градуса.Помогнете.... Благодаря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима