Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 08:17

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2015, 20:12 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 681
Сега нали е времето на новият филм "Междузвездни войни".Кръсти я "Черната ракия на Дарт Вейдър" и няма да остане и капка! :lachtot:
Иначе-преварка! ;)

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 14:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Дек 2015, 12:38
Мнения: 8
Местожителство: Кюстендил , 520м. надм. вис.
Много сте готини.....<3 Имате страхотно чувство за хумор / Админ - !!! :lachtot: / и ме разсмивате на фона на огъня, на който се пържа! Но съм добър ученик, имам афинитет към експериментите , готова съм да стана пионер и аз , лаикът, да споделя опит по темата! Сега въпрос към Мони- чаена лъж. мед на 5 л ракия стига ли? Пазителю/m.sergiev/, ще прочета и ще опитам и с желатин , и с бентонит, който вече поръчах ......но не си мислИ, че ще ти се размине ,,наказанието" ! :lol: Ще пиеш ,,Карбо бенто" /както предложи Админът да я кръстя/, но без компания!!! :lachtot: И благодаря за линка! :thumbs1: Но пък ако се получи..... :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 17:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Окт 2015, 08:22
Мнения: 39
Преди време имах същия проблем. Това което направих тогава е да оставя ракията в покой докато въглена се утаи (отне доста дни и не напълно) и после я прекарах през филтър за шварц кафемашина. Процеса е много бавен и ми трябваха доста филтри поради бързото им запушване. Резултата беше задоволителен, остана едвам забележим черен отенък.
Повече никога не съм използвал въглен на прах.

_________________
If the angels don’t take their share ... the rest just isn’t worth taking!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 17:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Убеден съм,че един белтък ще свали въглена.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 17:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
lenka написа:
Сега въпрос към Мони- чаена лъж. мед на 5 л ракия стига ли?

Нямам представа колко е зле ракията.... Разбъркай една лъжичка опитай, ако е необходимо сложи още :nixweiss:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 23:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Окт 2014, 15:36
Мнения: 64
Местожителство: София
goshkata написа:
Преди време имах същия проблем. Това което направих тогава е да оставя ракията в покой докато въглена се утаи (отне доста дни и не напълно) и после я прекарах през филтър за шварц кафемашина. Процеса е много бавен и ми трябваха доста филтри поради бързото им запушване. Резултата беше задоволителен, остана едвам забележим черен отенък.
Повече никога не съм използвал въглен на прах.


Lenka колегата може би е прав и аз точно за това се сетих, таман ме осени мисълта и прочетох поста на Гошката. Щом въглена се утаява значи не се е смесил 100% и би трябвало да се филтрира. Но процедурата наистина е бавна и ще трябва някакво приспособление иначе и ти ще вкиснеш. Може да декантираш с маркуч от системи те нали имат една джаджа която регулира потока и да го нагодиш с пропускливостта на филтрите като ги сменяш от време на време. Но не слагай филтрите във фуния понеже залепват за нея и не пропускат, може да ползваш цедка. После слагаш медеца и ни ракия бистрила ни медец посявала. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2015, 00:08 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1122
Местожителство: Дупница
Филтърната хартия се слага във фуния! Но си има специален начин на сгъване на хартията , така че тя да не залепне! Не се притесвявай за колежката , тя ги е учила тези неща!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2015, 08:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Окт 2015, 08:22
Мнения: 39
Самият филтър е под формата на фуния. Тогава го поставих в една идея по-голяма пластмасова фуния и не помня да е залепвал. Ама е много пипкаво.

_________________
If the angels don’t take their share ... the rest just isn’t worth taking!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2015, 19:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 95
Местожителство: Варна
Има филтри за прецеждане на латекс и фасаген в магзините за бои .Май бяха 50 мкр -40-50 ст. бр./ Във формата на фуния са


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2015, 13:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Дек 2015, 12:38
Мнения: 8
Местожителство: Кюстендил , 520м. надм. вис.
Момчета, ще рапортувам за извършени, по Ваши идеи, манипулации. Може да Ви се стори емоционален рапорта, но аз съм жена и ми е простено! /надявам се / :D Трябва да Ви кажа, че сте страхотни момчета! Притекохте се на помощ на непознат лаик, който дори не е от вашата,,кръвна група"/споменах Ви, че не пия алкохол / ! :D Очарована съм от отношението Ви и едновременно с това и от чувството за хумор на някои от Вас!
И сега по същество - поръчах Na бентонит по интернет , разтворих го, както пишеше в упътването / изправих се на ,,нокти" от безумната консистенция, която се получи в началото - по-глетаво нещо не съм виждала- Пазителят ще ме разбере! :lol: / След 24 часа продължих да следвам упътването и след 2-3 дни ........о, чудо ! Цялото карбо се беше утаило на дъното и експертите, които дегустираха дряновия елексир , категорично казаха, че киселата жилка я няма и вкусът е абсолютно непроменен от бентонита! :respekt: И, както вече казах на едно място, благодарение на Вас, ме издигнаха на пиедестал и ми присъдиха титлата ,,Алхимик на месеца" ! :megagrin: Още веднъж -хиляди благодарности на всички, които взеха отношение по темата!
Весело посрещане на Новата година , здраве и късмет Ви пожелавам ! :party:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2015, 16:54 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 681
Абе,с две думи,остави Дарт Вейдър без пиячка точно по Нова година. :lol:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2015, 19:39 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1122
Местожителство: Дупница
Здрасти lenka !
Това че ракията се е оправила е чудесна новина! Би ли споделила каква беше дозата на бентонита?

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2016, 19:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Дек 2015, 12:38
Мнения: 8
Местожителство: Кюстендил , 520м. надм. вис.
Здравей, Пазителю ! :) За много години ! Момчета, бъдете здрави и все такива готини ! Съотношението, за което попита m.sergiev, е 50 гр. Na бентонит на 100 л. ракия ! :D Познайте аз колко използвах за моите 10 л. от задължителното мин. количество за заявка 400 гр ! ;) Имам за подаряване 397 гр. ! :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима