Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Окт 2017, 23:20 Дата и час: 17 Окт 2017, 23:20

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 15:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 514
vnnaidenov написа:
Започвам да мисля,че и казанджиите не знаят за какво става въпрос.

Със сигурност знаят. Как иначе да си обясниш, че на един и същи обществен казан, сменил няколко работника (собственика е един), всички правят едно и също. :fies:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 15:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1071
Явно повечето са така. Въпроса е печалбарски. Без деф прекарват по-бързо дестилацията и залагат веднага следващия клиент.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 15:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 877
Така ако правят са си за бой.
Аз си представях, че дестилират без деф, и когато наближат опашните фракции, да речем 94*го пускат, влизат в режим, задържат температурата, и щом тръгне към 82* спират, и каквото е останало отделно на потока.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Последна промяна pentcho на 11 Яну 2016, 15:49, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 15:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1071
Още ли вярваш в дядо Коледа? :) Промени си представите, за да не те изненадат някога, ако ти се наложи да дестилираш на обществен казан.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 16:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 877
Все си мислех, че е останала някаква съвест, клиент си все пак. Така и така те работи, макар че ако материала е качествен, и от грозде няма лошо, но поне на края да се постарае малко.
Ако ми се наложи да опра до услугите на обществен казан, за да няма скандали, събирам от първата до последната капка, и когато мога аз ще си я доизкусурявам. Неприятно за тези които нямат доизкусурвачка. :)
То както е тръгнало, ще трябва да си направят, че с тези сезонни ограничения, утре нещо друго ще измислят, на края май наистина ще ги принудят да затворят.
И в този момент ще разберат грешката си, защото аз на приятели и добри познати които си варят там, няма да откажа услугата, други също. И малкото, както твърдят че влиза в митниците ще изчезне, защото Българина няма да се откаже от благинката си.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 20:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2355
Местожителство: Пловдив
Абе не е чак толкова страшно. Бакър е, има си някакво укрепване и без да върви вода в дефа. И при хубав материал...някои и с аламбик не преваряват...
Само накрая трябва да издебнеш, да залисаш нещо казанджията и да смениш кофите - що да не си прибереш и патока ;)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2016, 08:46 
Offline

Регистриран на: 12 Ное 2008, 19:03
Мнения: 11
Здравейте интересна тема ви отворих :) искам да спомена, че на чучура имахме спиртомер който показваше 50% и ракията не беше топла поне на пипане най-много да излъже с 2% 4 %, мисля че не съм събирал патоките, те накрая си излезнаха де :).


Върнете се в началото
  
 
 [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Moonshiner, paro_k и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима