Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 20:58

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2016, 18:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2015, 22:05
Мнения: 89
Здравейте, снощи на по чашка с приятели се замислих над въпроса защо всяка година от един и същ плод става различна ракия.И на аромат и на вкус. :? Ползвам едни и същи бидони за ферментация (с воден клапан). Казана и метода на варене ми е един и същ. Съдовете за отлежаване и клечките за оцветяване също са ми едни и същи но след като извадих по едно шише от реколта 2013, 2014 и 2015 нямат нищо общо. :afraid: В конкретния случай става въпрос за Смокиня. Чувал съм много легенди за невероятния вкус и аромат но от моята специално не съм очарован.
Явно някъде пропускам нещо. Но на какво може да се дължи това? :help:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2016, 18:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Винаги еднакво вино, съответно еднаква ракия можеш да получиш само ако винаги използваш едни и същи изходни продукти - спирт, есенция, оцветител :lol: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2016, 20:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 684
Обикновената гроздова е с един единствен вкус.И то от различни винзаводи.Как го постигат това......не знам. :lachtot:
Мисля,че колегата трябва да се допита до технолозите им :roll:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2016, 21:25 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1126
Местожителство: Дупница
Абе и аз съм забелязал тази закономерност - толкоз деца съм направил и все са различни! :lol:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2016, 10:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2015, 09:43
Мнения: 164
Различни количества от плода могат да ти дадат съответно по-силен или по-слабо усещаш се аромат иначе е НЕВЪЗМОЖНО от един и същ материал и казан да получиш нещо различно.

_________________
Fortes fortuna adiuvat!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2016, 10:59 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1126
Местожителство: Дупница
Ако решиш можеш да получиш нещо различно дори от един и същи материал и един и същи казан , като промениш параметрите на дестилацията...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2016, 18:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
От един и същ плод се получава различен материал за дестилация не само в 2 различни години, но и в 2 еднакви бидона според условията за ферментация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима