Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 19 Окт 2017, 17:37 Дата и час: 19 Окт 2017, 17:37

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2016, 18:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Юни 2016, 17:51
Мнения: 1
Местожителство: В гората
Здравейте,срам не срам да питам.Никога не съм варил досега ракия.В двора имам една слива и скоро ще узрее та искам да се пробвам.Може ли някой който не го мързи да обясни с 4-5изречения ред по ред какво трябва да направя.Ама да обясни така,като за тотален невежа.
Преди 2 години пробвах,заложих в един стандартен бидон,напълни се на 3/4 от обема му с материал,слагах и 10кг захар,но нищо не се получи.
Вместо джибри сливите просто се размиха и стана една прозрачна чорба,жълтеникава,абе като гроздова шира.Интересното е че въпросния материал миришеше доста силно на алкохол,но не гореше и спиртомера показваше че няма абсолютно никакъв алкохол вътре.
Не знам каква беше причината,залагах го тогава материала баш по това време в най-големите жеги и може от това да е било.Пробвах тогава да му сложа малко хлебна мая,но промяна не настъпи.Между другото тогава за 3-4дена ми се наложи да отсъствам от града и някой сподели идеята че може просто да съм го изпуснал материала от жегите,в смисъл-да съм изтървал времето...
Сливата е такава,обикновена червена,топчеста.Тука и викаме "червена афъзка",някъде и викат "джанка",въпреки че то уж джанката не е баш слива.Знам ли точно ква е...
Та някой ако може в 4-5изречения да каже какво трябва да направя,план точка по точка,та да получа нормални джибри и да пия зимата сливова ирикия.Щото явно нещо бъркам в технологията...
Благодаря предварително!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2016, 19:43 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1928
Местожителство: София
viewtopic.php?p=45363#p45363

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2016, 22:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1116
Местожителство: Плевен
Админа те хвърля в теоритичните истории.Без да твърдя че разбирам,бих направил така:Чистя костилките,мачкам сливите,
захарен сироп 3-1,бъркЪм сутрин и вечер,когато захаромера покаже 0,варя.Кратко и ясно.Успех.Препрочети форума.
Има изписано много.Вземи хиляда мнения,но от акъла си не се дели ;)


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима