Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 02:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2016, 21:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Авг 2016, 21:28
Мнения: 4
Колеги Помагайте!Предозирах Материяла от Джанки с Захар,на 120лт.Бидон сложих по 25кг.захар и само по една мая о 20 пакетчета лимонтозу,и сега тихата ферментация не спира стана месец вече преди 4-5 дни допълних с топла вода почти догоре но пак не падат.Какво да направя ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2016, 22:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
Имаше ли място за вода в бидоните? :megagrin: Мая в тези жеги?Лимонтузу на джанки? :nixweiss:
Много въпроси.Според мен,вари.Каквото излезе.Трябва да е преферментирало в тази жега,дори и с толкова много захар.
Другия път ще е по-добре,но преди да заложиш пращината,попитай. :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 08:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2015, 09:43
Мнения: 164
Найденов, мая в тия жеги се слага (няма да навреди). Лимонтузуто е било излишно, лично аз не слагам въобще, освен ако не я правя от чубрица и девесил :). Нищо че са жеги, при това предозиране със сигурност захарността не пада както би трябвало да стане. Добре го съветваш да вари, но да види какво му показва захаромера, защото ако е над 5% няма да изкара нищо...

_________________
Fortes fortuna adiuvat!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 10:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Прелей го в два бидона по равно (количество) и сложи на
всеки бидон по пет литра вода.
Пс тъкмо ще махнеш и костилките, ако не си ги махнал в началото :)

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 13:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Авг 2016, 21:28
Мнения: 4
Благодаря.захаромера потъва на единия бидон на другия се показва като пъпка,но аз такасо пробвам материяла като преври паля първо клечката и после пробвам с захаромера ако потъне и Варя тогава,аз винаги си слагам лимонтозо и мая но толкова захар не-исках да избегна разправиите с казанските условия!Само вода ли да сложа и 5лт.неели малко?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 14:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2015, 09:43
Мнения: 164
Пак не става ясно на колко процента е, още повече че съм виждал захаромер, който потъва винаги, без значение от захарността. Клечки, мечки, вземи че пийни от нея и я виж на вкус как е. Ако има едва доловима сладост, вземи че наистина я вари, ако е сладка обаче, трябва да вземеш някакви мерки, да не иде в канала.

_________________
Fortes fortuna adiuvat!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 15:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
L34 написа:
Найденов, мая в тия жеги се слага

Шшшшшшшто?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 15:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
diman84 написа:
Само вода ли да сложа и 5лт.неели малко?

След като сложи водата, продължава ли да ''ври''материала?
Пс; ако ферментира още, го остави няколко дена така,
ако е спрял.... на казана...Успех. :)

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 18:18 
Offline

Регистриран на: 11 Авг 2009, 21:21
Мнения: 36
Местожителство: Burgas
А колко е била захарността в началото?Колко е била захарността на джанките?Колко кг. джанки е имало в този 120 литров бидон.Колко вода е сложена?Мисля,че първо трябва да се отговори на тези въпроси и тогава да се коментира как да се помогне.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 20:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Авг 2016, 21:28
Мнения: 4
три кофи но незнам колко е била захарноста и колко килограма са,не съм действал толкова прецизно както го правите Благодаря все Пак


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 22:05 
Offline

Регистриран на: 11 Авг 2009, 21:21
Мнения: 36
Местожителство: Burgas
Материала си е ваш,парите също,вие ще си пиете и ракията,така че,трябва да се замислите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 22:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Авг 2016, 21:28
Мнения: 4
Напълно съм съгласен,Просто не знаех че има толкова имформация за учене как става това нещо не по начина по който съм видял,А както Трябва!и Разбрах че тая кащотина дето съм я забъркал само Господ знае какво ще излезе,няма как даме посъветвате и помогнете при тия обстоятелства затова Благодаря все пак,Просто помислих че може някой от форума дае Правил Тая Глупост,а аз ще пиша какво е излязло накрая :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима