Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 17:14

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 11:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Авг 2016, 11:45
Мнения: 5
Здравейте, Колеги.
Голям проблем ми се стовари на главата. Купих си бидони от 1 тон, които са съдържали концентрат на кока-кола в тях. Измити са, но пак мирише на кола в цялата къща. Смятам там да съхранявам вино. Страх ме е да не вмириша виното с тази кокаколена миризма. Сега стоят пълни с вода и на всеки 2 дена ги източвам и пак ги пълня за да се измирише , ама никакъв ефект. Пробвах със сода за хляб - пак няма ефект. Имам нужда от помощ, че сезона започва - как да махна тая скапана миризма?
Благодаря Ви.
:explode: :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 12:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Апр 2014, 14:07
Мнения: 44
Пробвай с разтвор на сода каустик (на люспи). В къщи кутия за сирене след накисване мирише като чисто нова.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 13:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Изпразни ги и да изсъхнат.
В едно канче постави жарава и върху нея зърна с кафе да тлеят. Затвори ги. Гледай да не се стопят бидоните. Миризмата на кафе убива дригите миризми и после иветрява леко.
Така се обезмирисяват помещения и метални танкове с налична миризма. Изпробвано.

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 14:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Първото ми вино, иначе разкошно мерло, се омириса на бидон. Направих ракия - пак се усещаше. Направих анасонлийка - минава, ама пак го има леко - пластмаса, гума.
Та ако имате възможност, не рискувайте с пластмасите.
Иначе, най-сигурният начин за обезмирисване е като мине веднъж джибра през съда - гроздовата мъст поема всички странични миризми. В случая май няма време...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 16:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Авг 2016, 11:45
Мнения: 5
В какво съотношение с водата да използвам люспите от содата каустик? Никога не съм правил такова нещо та за това питам - доста вода ли трябва да сложа и после сигурно да го преобръщам на всички страни и колко време да стои този разтвор в бидона? И за кафето - колко зърна да сложа и колко време да ги държа в бидона? Благодаря ви....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 16:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
В твоят случай една шепа зърна ги слагаш върху добре разпалени и тлеещи въглени от барбекю за да тлеят. Всичко останало е импровизация къде ще сложиш въглените. Целта е да се създаде пушек от тлеещите зърна. Може да ги сложиш в кофа поставена върху друга обърната кофа или... както намериш за добре. Държиш ги докато изгорят. После проветряваш.
Така сме обезмирисявали корабни хамбари и складове от миризма на стари товари и има голям ефект.
Ако "колата" е навлязла силно в пластмасата... ще е доста трудно или невъзможно, но за проба пари не взимат...

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 16:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Най-добре се обезмирисват съдове с йодова тинктура,капка на литър.Пълниш колкото да можеш да разклащаш и обливаш всички стени в затвореният съд(колкото по-често толкова по-добре),след два-три дни точиш и плакнеш.Ако е по-упорите миризмата повтаряш.Изпробвано, работи и дезинфекцира. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 18:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Апр 2014, 14:07
Мнения: 44
Разтворът на содата го правя 2% (20гр на литър вода) и сериозно количество бирени бутилки е оплакнал. Хубаво е да се накисне целият съд, ама с тоя тонаж много материал ще замине ( а и после трябва контакт с бирената да им предложиш разтвора :D , че голямо замърсяване ще падне). Затова с малко количество разтвор и многократно разтръскване (оливане, оплискване и т.н.)
Не задържай разтвора в бидона повече от 24ч, че не се знае пластмасата колко носи на сода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2016, 20:10 
Offline

Регистриран на: 27 Дек 2009, 11:29
Мнения: 56
Местожителство: Lovech
аз съм плобвал да обезмирисвам бидони с вряла пращина. при нас така се казва , а в другите краища на България не знам. след като отворите казана, както е врял материала сипвате в съда , който ще обработвате и има резултат.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2016, 09:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Авг 2016, 11:45
Мнения: 5
Смятам да изпробвам всички варианти. Започвам да действам и ще пиша за резултата. Само едно питане към Bojo: Само сода на люспи ли да взема- не става ли течната сода ? :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2016, 09:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Апр 2014, 14:07
Мнения: 44
Ползвам на люспи, защото е по-вероятно да се получи желаната концентрация на разтвора. При течната не се знае кой търговец с колко вода участва в бутилката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2016, 11:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 78
Аз мисля, че бидоните не миришат лошо и едва ли ще ти скапят виното.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2016, 13:12 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1108
Местожителство: Дупница
А пък на мен вино с аромат на кока кола ще ми изглежда като северняшки отел с лимонада...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2016, 21:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 91
Местожителство: София
Много отдавна, някъде миналия век беше :megagrin: ми уредиха от там туби от същия концентрат. ПРобвал съм с какво ли не като препарат, вкл. белина /сода каустик не съм/ няма отмирисване това чудо. Държал съм вътре паток, като го източиш и изплакнеш пак почва леко да мирише на кола. Сега още си миришат лекичко. В тях съм наливал ракия само за превоз и самата тя не се усеща да е поела миризмата. Но над 16г. още си понамирисват.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2016, 10:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Авг 2016, 11:45
Мнения: 5
Пробвах със сода каустик на люспи с 2 процента разтвор - няколко часа го лангърках наляво-надясно този бидон и няма ефект. Може би трябва да се държи повече разтвора в бидона ама ме е страх да не разяде пластмасата. Сега ще пробвам с йодова тинктура. Въпросче към BREAKER - може ли да се сложи повече от една капка на литър вода за да стане по-силен разтвора? Пак ще пиша за резултата... :buch: следващата проба ще е с въглените и кафето.... :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима