Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:51

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2016, 19:14 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2016, 19:04
Мнения: 1
Здравейте.

Попаднаха ми 20 килограма плодов гъст желиран сироп (вода ,захар , плодове ,аскорбинова киселина , гума гуар)
Въпроса ми е дали мога да го използвам вместо захар. Притесняваме гума гуарът,макар че разтворен би трябвало да няма проблем.....Някой да има наблюдение или практически опит?

Благодаря,предварително


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2016, 21:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Юни 2016, 19:54
Мнения: 51
Местожителство: Аксаково - Варна
Гума гуар се използва като стабилизатор и сгъстител. Това може да е проблем, но има решение мисля. Виж какво намерих - http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/pages/guar/ "..., но се разпада при ниски pH и висока температура (напр. pH 3 и >50°C).".
Може да се пробва с малко количество, чрез добавяне на лимонтузу и загряване дали пробата ще се втечни.
Пробвай с друга малка проба чрез разреждане с вода до около 20% захарност и добавяне на лимонтузу и дрожди дали ще тръгне ферментация. Ако стане спокойно можеш да ползваш вместо захар. Успех.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима