Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 03:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2016, 23:02 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2016, 22:45
Мнения: 2
Здравейте :)
Миналата година и на мен ми дойде времето да поема щафетата по правенето на ракия :megagrin: .Като за сефте нямах никакви проблеми,освен че материала от стари сладка го загорих (нали все бързам ,като муле пред майка си,давах много зор на огъня докато заври и докато усетя ,че е време да спирам текна като чешма :roll: ),та опита приключи със 10-на кила смрадлива негодна за пиене ракия и яко чегъртане на казана :datz: .За гроздовата(от отел) вече имах едно наум и сега вечер си я посръбвам с кеф :prost2: .Както и да е,отплеснах се :idea:
Тая година обрах част от бялото грозде (нямам представа какъв сорт е,на жена ми дядо и го е сял преди Х години) леко преждевременно,щото осите му разказаха играта и му махнах чепките и го оставих в кофи с идеята следващия уикенд да го слагам.Уви нещата се промениха и престоя почти 2 седмици в кофите навън,докато го смеля и сложа.След като го направих това нещо и премерих захарността-0 :o .С втори захаромер мерих-пак същото.Излишно е да казвам ,че мирише на кисело.
Това добре,лошото е,че миналата събота обрах останалото бяло,и понеже нямам много време,вечер след работа за 3 дена го очепках (около 50 кила излезе),смлях и метнах в бидона и пак същия проблем-захарност 0 :( .Сложих му за проба (макар да си знаех,че нищо няма да стане) 2 кила захар разтворена в малко хладка вода,но уви.
Въпроса ми е ,може ли да стане нещо(макар и с много захар) от тоя материал или е фира и да го прежаля?.Не ми е за ракията,просто не обичам да се батисват неща ,за които е полаган труд...
Благодаря :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2016, 07:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 852
Местожителство: Плевен
Бурната ферментация е преминала.Ако не се е вкиснало,не знам с дрожди дали можеш да го възбудиш.Нека пишат съфорумниците с по-голям опит с дрождите.Ако не става,да не се набутваш със захарта.Но при тези жеги ...............


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 23:31 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2016, 22:45
Мнения: 2
Явно ще се вика неволята.Шибвам захар пък каквото излезе.
Благодаря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима