Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 18:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 18:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2016, 17:48
Мнения: 4
Здравейте, имам проблем с джибри от сини сливи(както се подразбира от заглавието). Сложих ги в бидони преди около 7-8 дни, на 100 кг материал сложих по 5 кг захар (добре разтворена в хладка вода). Разбърквах ги с бъркачка парвите 2 дни и започнха да врят. През следващите 4-5 дни не сам ги гледал, но днес като премерих захарността, захаромерът направо пропадна (0 захарност). На вкус джибрито киселее, а мухите са си все още там. Моля ви, дайте съвет. За пръв път ми се случва такова нещо. Защо не ври(или по точно спря толкова бързо) и захарността е "0".
ПС. Мерено е с 3 захаромера.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 18:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Готов материал. Тази година и на мен сливите увряха бързо.

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 19:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2016, 17:48
Мнения: 4
Попитах и по-стари и бая по-опитни хора, и първоначалното им мнение беше същото, но лед като чуха за мушиците и се позачудиха малко. Не знам какво става. Преди около 20мин ми се обади един приятел, неговият чичо е сварил бая ракия и му казал да изчакам поне да измрат мушиците. Освен да запечатвам и да търся свободен казан.
:cry: Мъка ми е, 450 кг са :cry:
ако им се случи нещо :wallbash:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 19:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
mihli написа:
неговият чичо е сварил бая ракия и му казал да изчакам поне да измрат мушиците.
Аиде стига с тия 'бабини деветини' мушиците въобще нямат работа при джибрите.
Виж дали се е избистрил материала на повърхността и заминавай на казана.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 22:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2016, 17:48
Мнения: 4
Не е много бистро, да не кажа че си е чисто мътно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2016, 23:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
mihli написа:
Не е много бистро, да не кажа че си е чисто мътно.
Значи няма шапка
или меко казано ферментация.....Според мен всичко е приключило и на казана..... :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2016, 21:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Сеп 2014, 22:33
Мнения: 8
Хубаво е да се бъркат и гледат всеки
ден...както и да се мери захарността.
Зависи от температурата аз варих на
9-тия ден и останах доволен.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 19:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2016, 17:48
Мнения: 4
Емииии...... в неделя имаше свободен казан и отидох. 45 литра на около 48-49 градуса(+ около 40 литра процока). Дали е добре, дали не е - не знам. Мнения много(при нас всички са професори и разбират от всичко :furz: ). Вече съм по спокоен и не ми е премисля. С нетърпение чакам да дойде момента да се натаралянкам :megagrin: :lab: :sauf: :zauf2: :sleep:
ПС: БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКИ ИЗКАЗАНИ МНЕНИЯ :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 20:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
mihli написа:
Дали е добре, дали не е - не знам. Мнения много(при нас всички са професори и разбират от всичко )
Спокойно и аз извадих толкова, сега като е превариш заедно с патока ще изкараш поне още 20л питеен алкохол(след разреждане де :D )

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 20:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 596
Не разбирам, защо ако ще преварявам една ракия, да отделям паток, който да върна после обратно. :nixweiss:

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима