Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Ное 2017, 19:18 Дата и час: 20 Ное 2017, 19:18

Часова зона: Европа/София




 [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпрос за бурета
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 16:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2016, 17:00
Мнения: 82
Местожителство: В.Търново
Здравейте, миналата година си купих две нови дъбови бурета, едното е 20 литра а другото 50 литра.В тях бях сложил вино за 2 месеца някъде, въпроса ми е възможно ли е да ги ползвам за ракия или щом е имало вино в тях трябва да се ползват само за вино?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 16:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:51
Мнения: 41
Не виждам проблем - ако си ги измил добре и не миришат лошо можеш да си ги ползваш за ракия. Виж друг е въпроса ако си държал ракия и после искаш да сложиш вино - миризмата на ракия няма махане :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 17:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6567
Местожителство: София
Ако си ги ползвал за червено,забрави да ги ползваш за ракия...освен ако не ти пречи розовия цвят на дестилата.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 18:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2016, 17:00
Мнения: 82
Местожителство: В.Търново
Да,за червено вино ги ползвах.За колко време ще изчезне розовия цвят?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 19:14 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1386
Местожителство: Дупница
Правилният въпрос е "след колко зареждания ще изчезне розовият цвят" ?

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 19:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2016, 17:00
Мнения: 82
Местожителство: В.Търново
Добре,задавам правилно въпроса,след колко зареждания ще изчезне.Благодаря за поправката,учим се още :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 19:24 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1386
Местожителство: Дупница
Ами ... Никога няма да изчезне... Колкото повече се изтощава б1рето , толкова повече ще задържиш десницата в него и розовото ще избива... Ако ти се рискува да дадеш да ти престържат бурето - но не вярвам да стане и по този начин.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 21:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 335
Местожителство: София
Преди години купих 50л. буре ползвано 2 години за съхранение на вино от винарски магазин. Измих и закисвах 2-3 пъти с вода и от тогава го ползвам за ракия с много добър резултат. Вярно, че първата ракия първоначално леко розовееше, но постепенно цвета премина в кехлибарен. Може би виното което са държали е било твърде обработено, но сега резултата от него е по-добър другото ми буре което специално поръчах да е обгорено за ракия.
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 21:15 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1386
Местожителство: Дупница
Странно... Аз съм правил експеримент с ползван дъбов чипс. Много гаден цвят се получи - добре че пробвах само с един литър.
Вероятно защото чипсът беше от мое вино - без разреждане с вода , нито пък беше така нареченото "второ вино" ...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 23:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 335
Местожителство: София
При мен бурето се е ползвало за съхранение на вече готово относително "отлежало" вино, което няма такива утайки както при ферментацията на вино и за мен това е обяснението.
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима