Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 02:53

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 10:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Мар 2013, 10:21
Мнения: 38
Здравейте колеги,

Казвам си Христо и за пръв път пиша в този форум макар, че почти всичко, което съм научил за технологията на домашната ракийка съм научил от темите тук.

Трети сезон си правя екперименти с един класически, изцяло меден казан, правен специално за ракия и постигам приличен в качествено отношение резултат. Но понеже е труден за обслужване тази година реших да инвестирам в нещо по-малко, да става за употреба в кухнята в неделните следобеди. И се спрях на една малка 50 литрова дестилационна колона предлагана от добре познатия ни магазин в Пловдив.

Онзи ден направих първия тест и заради резултата реших да се допитам до по-опитни от мен.

С колоната нещата станаха много по-бавно, но го отдавам на това, че подгревателя ми беше котлон на ток и затова мисля, че е естествено да е бавно. В началото наистина потече ацетон, после течност без определен мирис - би трябвало да е метанола - и след 300мл (от 30л заложено вино) започнах да събирам истинския продукт. Като количество си пусна точно колкото се очакваше имайки предвид, че заложих за екперимента малко домашно десертно грозде с ниска захарност и добавих малко захар. Имаше си ухание на ракия и всичко си изглеждаше както трябва... но на цвят ми жълтееше. Отначало го отдадох на цвета на светлината от крушката, но като се събра повече количество в дамаджанката си се видя, че ракията е жълто-зеленикаво-кафява. Ядосах се и съвсем брутално я разредих с обикновена вода от горски извор (имах подръка, защото наливаме за пиене като ходим по гората) до 44 градуса. Без разбъркване, не на тънка струя, а направо я лиснах, но не се размъти пущината!

Преди употреба, разбира се, измих колоната. Забелязах, че отвътре е много прашна, но го отдадох на това, че е седяла много време по складове. Затова я измих с гореща вода и препарат за миене на чинии, бръкнах с пръста вътре и изглеждаше чиста, а и знам, че неръждаемата стомана не би трябвало да задържа мръсотия, но накрая - жълта ракия.

След употреба я измих пак и след като изсъхна отвътре се появи същия прах. Мисля си дали това всъщност не са налепи от окисляване и ако е така значи това не е неръждаема стомана, а някаква друга сплав.

Та въпросите ми са какво да правя ракията - дали става за пиене, знаете ли как мога да направя анализ за да видя какво пия? Какво да правя тръбата, дали ако преди употреба я напълня с оцет за няколко часа ще помогне следващия път?

Наздраве!
Христо


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 12:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
Най лесно се проверява с магнит.Ако се залепи за колоната да знаеш
че са те прекарали....А за жълтия цвят :? нямам идея от какво може да е....
след като каза че си е мил с препарати, отпада варианта да е някаква смазка
по метала......

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 13:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Доколкото знам първо(на нов казан) се преварява вода за да се махнат всички мръсотий,а след това материал. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 14:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 583
Някъде бях писал,че магнита не е определящ фактор за неръждаема стомана, такава с ниско съдържание на въглерод не я лови и обратното.Определящ фактор е процентното съдържание на хром,всичко над 13% се води неръждаемо,и тази с по-голям % въглерод може да бъде закалена.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 14:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
pentco написа:
Някъде бях писал,че магнита не е определящ фактор за неръждаема стомана, такава с ниско съдържание на въглерод не я лови и обратното.Определящ фактор е процентното съдържание на хром,всичко над 13% се води неръждаемо,и тази с по-голям % въглерод може да бъде закалена.

Алпака е сплавта от мед, никел и цинк. това магнита не го лови.
А ти говориш за неръждаема стомана там нещата са с други сплави
съдържащи до 18 % хром и 8-10 % никел и останалите проценти желязо, за това
магнита може да ги хване/залепи/
Не случайно казах на колегата че може да са го прекарали........

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 15:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 583
За алпака никой не е споменал нищо в темата,написал съм точно и ясно,над 13% се води неръждаема. Относно това с магнита,зависи дали е феритна или аустенитна,а това зависи от процента никел. В твоя случай 18%хром и 8-10 никел,се води аустенитна. Това са стомани 304 и 304L,или с търговско име 18/10. Тука въглерода е 0.08 и 0.03%.Магнит не я лови. Ако никела е под 7% нещата стават други.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 15:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
За нашите цели-304 или 316, но втората е бая по скъпа.Ето малко данни:
http://www.philipex.com/standarts_bg.php


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 15:32 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 12:49
Мнения: 91
MONI BARONA написа:
Най лесно се проверява с магнит.Ако се залепи за колоната да знаеш
че са те прекарали...


Мони, залепи си ножа за хляб(той също е от неръждавейка) с магнита и ще видиш че теста
ти с магнит издиша. :klugscheisser: :klugscheisser: :klugscheisser:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 15:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
http://zlatnatabachva.com/index.php?pag ... &Itemid=54
Колона за дестилация на ракия
ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА
10т. Никога не почиствайте дестилатора с препарати съдържащи хлор/ белина и др./
hjk написа:
Преди употреба, разбира се, измих колоната. Забелязах, че отвътре е много прашна, но го отдадох на това, че е седяла много време по складове. Затова я измих с гореща вода и препарат за миене на чинии, бръкнах с пръста вътре и изглеждаше чиста, а и знам, че неръждаемата стомана не би трябвало да задържа мръсотия, но накрая - жълта ракия.

Мисля че проблема е разгадан :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Последна промяна MONI BARONA на 21 Окт 2013, 16:58, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 16:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 583
[quote="kostakurta"]За нашите цели-304 или 316, но втората е бая по скъпа.Ето малко данни:
http://www.philipex.com/standarts_bg.php[/quote

За нашите цели най-добри са тези без никел.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 16:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Каква е причината? Всички реномирани фирми използват 304 - нима не знаят с какви материали да работят.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Онези с лачените концепции ползват AISI431 или AISI430. Не си спомням точно коя от двете беше.
Никелови сулфити или други там някакви бяха се водят канцерогени. Никелов прах предизвиквал алергии... Прочетено при братята.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 18:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Ти ме хвърли в размисъл. Имам тръба от 316, и се вглеждах в твоят нов кондензатор.Мислех да направя нещо подобно.Какъв материал си използвал?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 18:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
Новият ми проект, който сега изработвам е изцяло от неръждаема стомана 304л. Само тарелките ще са медни. 316л се препоръчва за пивоварни инсталации, но е по скъпа и доставят по поръчка. Избрах 304л защото ще имам заваръчни работи.
Информация за стоманите ползвах от тук:

Неръждаема стомана за хранително-вкусовата промишленост
http://www.infoinox.com/nerajdaemastomana_HVP

Класификация на неръждаемата стомана
http://infoinox.com/content/%D0%BA%D0%B ... 0%BD%D0%B0

Механични характеристики на неръждаемата стомана
http://infoinox.com/mehanichni_harekteristiki

Желязо въглеродна диаграма
http://infoinox.com/content/%D0%B6%D0%B ... 0%BC%D0%B0


Неръждаема стомана за хранително-вкусовата промишленост
Неръждаемата стомана е широко използвана в хранително-вкусовата промишленост за производство, съхранение и транспортиране на хранителни продукти. Различните видове неръждаема стомана, както нейните физични и механични характеристики, я правят подходящ материал за повечето производства на хранителни продукти и напитки.
Неръждаема стомана използвана за производство на хранителни продукти
Повечето съдове, тръбопроводи и съоражения, които са в контакт с храните се произвеждат от аустенитна неръждаема стомана тип 304 или 316. Няма официална класификация на типовете стомана за различните съдове, затова в зависимост от приложението се избира съответната стомана, като се приема, че устойчивостта към корозия е както следва – тип 316(1.4401/1.4404) > тип 304(1.4301) > тип 430(1.4016).
Тип 316 се използва за съдове, за обработка на повечето корозивни храни (например месо/кръв, храни с умерено съдържание сол), които често се почистват.
Тип 304 е подходяща за елементи, които изискват допълнителна обработка(като огъване и заваряване).
Тип 430 е подходяща за плоски повърхности, при които има малка деформация и малко заварки.
Феритна неръждаема стомана с 17% съдържание на хром (тип 430) може да бъде използвана в помещения, където опасността от корозия не е толкова голяма.
Дуплексни неръждаеми стомани с висока здравина като 1.4362 и 1.4462 се използват при съдове, където има висока температура (над 50 градуса), например пивоварна промишленост.
Закаляемите мартензитни типове неръждаеми стомани са широко използвани за приложения свързани с рязане и шлайфане, особено за ножове.
Изборът на неръждаема стомана е важен за предотвратяване на корозия, която не трябва да се среща. Окончателната обработка на повърхността също е много важна за предотвратяването на корозия. Гладките повърхности не само улесяват почистването, но и намаляват опасността от корозия.

Аустенитните сплави на неръждаемата стомана (AISI 304, 321, 316, 316Ti) съдържат желязо (Fe), хром (Cr ? 16,5%), никел (Ni) и/или Mn, C, N. Не може да бъде закалена, закалява при студена обработка ( огъване, рязане ), немагнитна.
Предимства на аустенитните неръждаеми стомани:
• Добра устойчивост на корозия в оксидна среда;
• Сплави, които съдържат повече от 2% молибден имат добра устойчивост на корозия в редуцирана среда – киселинно устойчиви;
• Добра якост при ниски температури;
• Добра заваряемост;
• Ниска чувствителност към студени пукнатини след заваряване;
• Добра ковкост.
Недостатъци на аустенитните неръждаеми стомани:
• Заваръчният профил е склонен към ударна и питинг корозия в хлорна среда. За противодействие се използват стомани с добавка на Мо или N, или се използват ниско-въглеродни стомани С ?0,030% (LC-стомани);
• Слаба обработваемост чрез рязане – използват се стомани с 0,15-0,35% S, но се влошава корозионната устойчивост и ударната жилавост;
• Лоша издръжливост в хлороводородна, сярна и флуороводородна киселини – използват се Cr-Ni-Mo-стомани;
• Имат ниска топлопроводимост и висок коефициент на топлинно разширение – склонни са към силни деформации след заваряване;
• Склони са към образуване на горещи пукнатини, поради образуването на леснотопими фази на P и S по границите на зърната.
Основни приложения на аустенитни неръждаеми стомани:(AISI 304,316,317)
- Прибори за хранене (304)
- Кухненско обзавеждане (304)
- Хранителна промишленост (304)
- Химическа промишленост (304)
- Електропроизводство (304)
- Пивоварни фабрики (316)
- Хартиена и целулозна промишленост (316)
- Химически танкери (317)
- Метални мебели
Феритната сплав на неръждаема стомана съдържа 10,5-30% Cr, C?0,08%, има лоша заваряемост, склонност към МКК и окрехкостяване в ЗТВ, не може да бъде закалена, магнитна.
Предимства на феритните неръждаеми стомани:
• Добра устойчивост на ударна корозия, когато материалът реагира на хлор;
• Добра топлопроводимост;
• Топлинното разширение е същото като при въглеродните стомани;
• Разходите при феритната неръждаема стомана са по-малко от аустенитните неръждаеми стомани;
• Не са чувствителни към горещи пукнатини.
Недостатъци на феритните неръждаеми стомани:
• По-лоша заваряемост и топлинна обработваемост от аустенитните неръждаеми стомани, поради склонността на феритните стомани към МКК и окрехкостяване в ЗТВ;
• Опасност от крехкост при ниски температури;
• По–лоша устойчивост на корозия в редуцирани среди от аустенитните неръждаеми стомани.
Основни приложения на феритните неръждаеми стомани:(AISI 409)
- Ауспуси и катализатори за автомобили
- Купета на автобуси
- Покритие на кондензатори
- Складови стойки
- Перални машини
- Бойлери
Мартензитна сплав на неръждаема стомана съдържа 11-17% Cr, 3-6% Ni, C?1,0%. Може да бъде закалена, високоякостна, магнитна, трудна за заваряване при С > 0,20%
Основни приложения на мартензитните неръждаеми стомани: (EN 1.4000)
- Водни турбини
- Инструменти
- Отливки
- Вентили
- Парни бойлери
Аустенитно - феритни сплави на неръждаема стомана (дуплекс) - сплавта съдържа желязо(Fe), 21-28 % Cr, 3,5-8 % Ni, 0,1-4,5 % Mo, 0,05-0,35% N. Не може да бъде закалена, магнитна, отлична устойчивост на корозия и най-вече срещу корозия под напрежение, по-висока якост от тази на аустенитните стомани.
Предимства на аустенитно-феритните неръждаеми стомани(EN 1.4362, 1.4462):
• По-висока якост от тази на аустенитните стомани;
• По-високо съпротивление срещу корозия и корозия под напрежение;
• Добра заваряемост;
• Имат ниска чувствителност към горещи пукнатини;
• Деформациите след заваряване са по-малки отколкото при аустенитните стомани.
Основни приложения на аустенитно-феритните неръждаеми стомани: (EN 1. 4362, 1.4462)(Дуплекс)
- Морски съоръжения ( контейнери за соли )
- Химически танкери
- Дълбоководни платформи
- Нефтена промишленост
- Химическа, хартиена и целулозна промишленост
– резервоари на бойлери
– контейнери за пулпа
– съдове за разбъркване
– съдове под налягане


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2013, 18:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
IVO 68 , благодаря за информацията.Този сайт го бях прегледал преди време, и доста се рових пак да го открия.Много е полезен.А моята тръба вярно е доставена по поръчка...за бирената фабрика която беше в съседство. Емий, помагахме си кой с каквото имаше( в съответния завод де). :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима