Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Авг 2017, 01:34 Дата и час: 23 Авг 2017, 01:34

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 132 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2009, 21:13 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1283
Местожителство: Дупница
Ако нещо не е ясно...


Прикачени файлове:
1 - капак.jpg
1 - капак.jpg [ 89.19 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
1 - капак отблизо.jpg
1 - капак отблизо.jpg [ 74.26 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
2 - долна част на колоната.jpg
2 - долна част на колоната.jpg [ 107.28 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
2 - горен край.jpg
2 - горен край.jpg [ 96.41 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
2 - долен край.jpg
2 - долен край.jpg [ 100.77 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
3 - охлаждаща глава.jpg
3 - охлаждаща глава.jpg [ 146.35 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
3 - горен край.jpg
3 - горен край.jpg [ 130.21 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
3 - долен край.jpg
3 - долен край.jpg [ 125.12 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
3 - отблизо.jpg
3 - отблизо.jpg [ 118.08 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
4 - преходник към лулата.jpg
4 - преходник към лулата.jpg [ 102.37 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
4 -долен край.jpg
4 -долен край.jpg [ 104.28 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
4 - горен край.jpg
4 - горен край.jpg [ 133.13 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
5 - термометър.jpg
5 - термометър.jpg [ 68.84 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
5 - отблизо.jpg
5 - отблизо.jpg [ 57.34 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
6 - лула.jpg
6 - лула.jpg [ 166.2 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
6 - отблизо.jpg
6 - отблизо.jpg [ 149.91 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
7 - охладител.jpg
7 - охладител.jpg [ 142.19 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
7 и долна част на лулата.jpg
7 и долна част на лулата.jpg [ 155.45 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
1 и 2.jpg
1 и 2.jpg [ 107.39 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
1 , 2 и 3.jpg
1 , 2 и 3.jpg [ 78.69 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
1 , 2 , 3 и 4.jpg
1 , 2 , 3 и 4.jpg [ 75.11 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
4 и горна част на лулата.jpg
4 и горна част на лулата.jpg [ 104.37 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
4 с термометър.jpg
4 с термометър.jpg [ 100.02 KiB | Прегледано 17249 пъти ]
резултат.jpg
резултат.jpg [ 90.23 KiB | Прегледано 17249 пъти ]

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2009, 00:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Е те това е. Хибрид между обикновен казан и рефкуксна колона /кеф ти колона кеф ти обикновен казан/, като можеш и на обикновенния казан да регулираш температурата на изходните пари чрез дебита на водата в серпентината на колоната. Браво :2thumbs:
Мисля че схемата му е такава:
Прикачени файлове:
DSC02348.JPG
DSC02348.JPG [ 40.22 KiB | Прегледано 17236 пъти ]

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2009, 09:58 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1283
Местожителство: Дупница
petiomalchev написа:
Е те това е. Хибрид между обикновен казан и рефкуксна колона /кеф ти колона кеф ти обикновен казан/, като можеш и на обикновенния казан да регулираш температурата на изходните пари чрез дебита на водата в серпентината на колоната. Браво :2thumbs:
Мисля че схемата му е такава:
Прикачени файлове:
DSC02348.JPG


Точно така Петьо ! Освен това казанът може да се сглобява без някои модули , тъй като съм направил лулата така , че при промяна на височината наклонът и да може да се променя ! Това си е моя идея която съчета всички познати варианти без ректификационната колона и то по начин по който всяка конфигурация не губи нищо от възможностите си. Подгряването е на газ - така според мен се постига най-висока прецизност ! :klugscheisser: :)

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2009, 12:03 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6190
Местожителство: София
AAAAAAAAAAAAA RESPECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2009, 16:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
:megagrin: евала колеги :2thumbs: много хитро msergiev ! Браво! :prost:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2009, 16:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 538
Местожителство: някъде в Хейтърландия
Нямам думи!!!!!!......"съоръжението" направо кърти! :2thumbs: :gott: :gott: :gott:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2009, 23:07 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 279
Направо можеш да си помислиш за патент или запазена марка!!! Супер е!

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 15:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
beff написа:
Направо можеш да си помислиш за патент или запазена марка!!! Супер е!

много пари стуват теа неща

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 22:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Ное 2009, 22:51
Мнения: 8
За мен е най оригиналния вариант за домашен казан , твърдо съм замислил да го направя! . Препоръчвам го на всички които имат възможност да си го направят!

Поздрави! :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2009, 09:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Браво на Марио чудна изработка тепърва ще го изучаваме. :2thumbs:
Имам доста въпроси но за това има време.Това което съм виждал в сайтовете Марио го има на практика.
Значи така първо сваряваш материала както се вари ракия а преварката на колоната.
Хубав термометър-скъп ли е? Не му ли влияе нагряването сирч да го повреди?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2009, 09:23 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1283
Местожителство: Дупница
cavxan написа:
Браво на Марио чудна изработка тепърва ще го изучаваме. :2thumbs:
Имам доста въпроси но за това има време.Това което съм виждал в сайтовете Марио го има на практика.
Значи така първо сваряваш материала както се вари ракия а преварката на колоната.
Хубав термометър-скъп ли е? Не му ли влияе нагряването сирч да го повреди?


Преварки не се налагат - в зависимост от това какво дестилираш посредством увеличаването или намаляването на охлаждането на главата се увеличава или намалява отливът. Тоест по този начин променяш флегмовото число. С други думи ако дестилираш ракия отливът е малък така че да постигнеш ефектът на двойна преварка , но ако искаш да дестилираш уиски тогава отливът е по-голям. С голям отлив съм постигал теоретичният максимум 96 градусов алкохол.
Термометърът мери от -50 до +300 по целзий.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2009, 22:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6190
Местожителство: София
Марио...мисля че трябва да проведеш и едно практическо обучение с твоята апаратура)))...само изчакай да сформираме курс!!!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2009, 23:02 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1283
Местожителство: Дупница
ilu6a написа:
Марио...мисля че трябва да проведеш и едно практическо обучение с твоята апаратура)))...само изчакай да сформираме курс!!!


Абе ще направим едно неделно училище ! :) :sauf:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 00:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 538
Местожителство: някъде в Хейтърландия
msergiev написа:

Абе ще направим едно неделно училище ! :) :sauf:

Не,трябва да се започва още от петъка! :D :sauf: :lachtot: :cooler:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 05:55 
Offline

Регистриран на: 25 Дек 2009, 07:14
Мнения: 46
Преварки не се налагат - в зависимост от това какво дестилираш посредством увеличаването или намаляването на охлаждането на главата се увеличава или намалява отливът. Тоест по този начин променяш флегмовото число. С други думи ако дестилираш ракия отливът е малък така че да постигнеш ефектът на двойна преварка , но ако искаш да дестилираш уиски тогава отливът е по-голям. С голям отлив съм постигал теоретичният максимум 96 градусов алкохол.
Термометърът мери от -50 до +300 по целзий.[/quote]

Браво и от мен!
И от мен няколко въпроса?
Как се определя колко отлив да има?
Какво означава флегма и флегмово число и как се определя това число?
Малко тъпо звучи но всепак да питам.


Върнете се в началото
  
 
 [ 132 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима