Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 12:31

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 132 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 07:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Прикачени файлове:
ABCD0002.JPG

Прикачени файлове:
ABCD0003.JPG

Прикачени файлове:
ABCD0004.JPG

Прикачени файлове:
ABCD0005.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 08:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
А тук може да прочетете как да си направите колона http://dox.bg/files/dw?a=fa3c593ca4

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 11:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Яну 2010, 11:35
Мнения: 4
Местожителство: Варна
cavxan, не ми достига компютърната грамотност та да нарисувам лулата с буркана, но на капачката закачам буркан от литър и до края на процеса си се пълни догоре. "Устройството" се различава от показаното тук - капачката за буркана е поставена на описания десетсантиметров изход от лулата, на нея има щуцер и се пълни буркана. Най-силно тече в начало - буквално на тънка струйка, като в последствие започва да капе и така до края на процеса. Интересното е, че при събирането на патокито пак се увеличава теча, макар не до степен, както в началото.
Поздрави.
Да благодаря на Петьо за колоната. Лекарите ми казаха, че поради засилената употреба на питието от ферментирали плодови и гроздови каши, черното ми дробче има пет санта увеличение, та основния ми мерак сега е да изчистя максимално питието си от вредностите. Непременно ще приложа схемата в практиката. То май на Марио колоната е в 90% същата ...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 15:35 
Offline

Регистриран на: 25 Дек 2009, 07:14
Мнения: 46
petiomalchev написа:
А тук може да прочетете как да си направите колона http://dox.bg/files/dw?a=fa3c593ca4


Браво много полезна информация.
Само дето е много малък казана и много малко литри на час , как би исглеждала колона за 100-150 литров казан?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 16:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Имаше един потребител който отдавна не се е появявал в форума Still, че той ми предустави схамата, за по големи казани не било удачно защото големия казан има голяма инерция и трудно се регулира температурата. Ако се увеличи диаметъра се намаля флагменото число на системата /по-малко количество пара се втечнява в филтриращата чазт 3 от схемата в по предния ми пост/ Ако увеличиш диаметъра (но не повече от Ф70) трябва да увеличиш и височината.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 17:14 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Колеги,
чета няколко пъти вече рубриката и не разбирам защо са тези упражнения?
Ами аз ако имам подходящ термометър/ точен и калибриран/ , поставен на подходящото място ,трябва да задържа температурата достатъчно дълго до 75 целзиеви градуса и ще постигна максимален ефект. С обикновен казан.
Според таблицата която е посочил колегата от Дупница ,логично е в един момент кондензът да спре , което практически означава ,че метил НЯМА. И тогава засилвам "локомотива"... ,до другата гранична точка. И си събираме рандемана :smoker:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 17:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
pl_dichev написа:
c Лекарите ми казаха, че поради засилената употреба на питието от ферментирали плодови и гроздови каши, черното ми дробче има пет санта увеличение, та основния ми мерак сега е да изчистя максимално питието си от вредностите. Непременно ще приложа схемата в практиката. То май на Марио колоната е в 90% същата ...

Щом ти е така ч. дроб , според мен , и това което съм видял ...
и 20 грама ракия ти скапват дроба , дори и една глътка ...

Според мен не пиеш грам 1 година и после ако с е нормализира ... си пиеш пак ...

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 23:09 
Offline

Регистриран на: 25 Дек 2009, 07:14
Мнения: 46
Бай Драган написа:
Колеги,
чета няколко пъти вече рубриката и не разбирам защо са тези упражнения?
Ами аз ако имам подходящ термометър/ точен и калибриран/ , поставен на подходящото място ,трябва да задържа температурата достатъчно дълго до 75 целзиеви градуса и ще постигна максимален ефект. С обикновен казан.
Според таблицата която е посочил колегата от Дупница ,логично е в един момент кондензът да спре , което практически означава ,че метил НЯМА. И тогава засилвам "локомотива"... ,до другата гранична точка. И си събираме рандемана :smoker:


И аз колкото повече чета повече се обърквам.
Бай Драган е прав.
Но и това че дистилационата колоната е по добра,пак е вярно.

Та искам да попитам за домашни цели какво съоръжение с вместимост 100-150 литра и средно годишно пройзводство от 100 на литра е най одачно да се използва ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 00:16 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1104
Местожителство: Дупница
spout написа:
Бай Драган написа:
Колеги,
чета няколко пъти вече рубриката и не разбирам защо са тези упражнения?
Ами аз ако имам подходящ термометър/ точен и калибриран/ , поставен на подходящото място ,трябва да задържа температурата достатъчно дълго до 75 целзиеви градуса и ще постигна максимален ефект. С обикновен казан.
Според таблицата която е посочил колегата от Дупница ,логично е в един момент кондензът да спре , което практически означава ,че метил НЯМА. И тогава засилвам "локомотива"... ,до другата гранична точка. И си събираме рандемана :smoker:


И аз колкото повече чета повече се обърквам.
Бай Драган е прав.
Но и това че дистилационата колоната е по добра,пак е вярно.

Та искам да попитам за домашни цели какво съоръжение с вместимост 100-150 литра и средно годишно пройзводство от 100 на литра е най одачно да се използва ?


Вижте това ! viewtopic.php?f=9&t=443 Уводът на това мнение обяснява защо не сте прави ! :) Вижте също така и обясненията как се работи с колона , които по - горе Петьо е пуснал чрез този линк http://dox.bg/files/dw?a=fa3c593ca4
От това по-ясно здраве му кажи !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 05:42 
Offline

Регистриран на: 25 Дек 2009, 07:14
Мнения: 46
msergiev написа:
spout написа:
Бай Драган написа:
Колеги,
чета няколко пъти вече рубриката и не разбирам защо са тези упражнения?
Ами аз ако имам подходящ термометър/ точен и калибриран/ , поставен на подходящото място ,трябва да задържа температурата достатъчно дълго до 75 целзиеви градуса и ще постигна максимален ефект. С обикновен казан.
Според таблицата която е посочил колегата от Дупница ,логично е в един момент кондензът да спре , което практически означава ,че метил НЯМА. И тогава засилвам "локомотива"... ,до другата гранична точка. И си събираме рандемана :smoker:


И аз колкото повече чета повече се обърквам.
Бай Драган е прав.
Но и това че дистилационата колоната е по добра,пак е вярно.

Та искам да попитам за домашни цели какво съоръжение с вместимост 100-150 литра и средно годишно пройзводство от 100 на литра е най одачно да се използва ?


Вижте това ! viewtopic.php?f=9&t=443 Уводът на това мнение обяснява защо не сте прави ! :) Вижте също така и обясненията как се работи с колона , които по - горе Петьо е пуснал чрез този линк http://dox.bg/files/dw?a=fa3c593ca4
От това по-ясно здраве му кажи !


Ясно е правси но винаги има едно но

Защо има термин 2-3 Дистилат, а не ретефикациран дестилат?
Шотланското уиски което се пройзвежда от векове по една и съща технология в ретефикациона колона ли се произвежда? Каква е неговата технология на дистилация?

Мене лично ме интересува какъв казан с вместимост от 100-150 литра да си направя с колона или без колона ако е подобре с колона,по какъв начин да я направя ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 06:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Spout както писах и по горе казан с такъв обем трудно ще се управлява. Той има голяма инерция при регулиране на температурата и трудно би го управлявал защото както виждаш по схемите колоната е отворена отгоре и ако засилиш повечко оганя алкохолните изпарения няма да могат да кондензират в охладителя и ще понесеш загуби. Ако си мераклия, направи си хибридна система като на msergiev.

Щети дам и ориентеровачни цени:
За серпентина = Тръба ф16 - около 8 лв. на метър (ф16 е минимален размер, макс. ф22) /ще ти трябват мин. 10м. - макс. 15 м./
За лула = Тръба ф28 - около 13 лв. на метър.(ф28 е минимален размер, макс ф35) /ще ти трябват около 3м./
Меден лист 2 кв.м дебелина 1мм - около 230 лв.
Дъното трябва да е поне 2мм.- 2кв.м. струва около 460лв.
По евтин вариант е самият казан да е от алпака или неръждавейка 100-150л., намират се по 100-150лв. но това е относително.
За изработка на купол и горна част от мед, за 150 л. казан от неръждавейка с материала искат по 250-300 лв.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 09:01 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
а може и така)))
Прикачени файлове:
DSC03763.JPG

голям бакър,надстройка от неръждавейка,меден купол)))-обща вместимост 125л...използван полезен обем-100л!


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 20:44 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1104
Местожителство: Дупница
:)
spout написа:
msergiev написа:
spout написа:
Бай Драган написа:
Колеги,
чета няколко пъти вече рубриката и не разбирам защо са тези упражнения?
Ами аз ако имам подходящ термометър/ точен и калибриран/ , поставен на подходящото място ,трябва да задържа температурата достатъчно дълго до 75 целзиеви градуса и ще постигна максимален ефект. С обикновен казан.
Според таблицата която е посочил колегата от Дупница ,логично е в един момент кондензът да спре , което практически означава ,че метил НЯМА. И тогава засилвам "локомотива"... ,до другата гранична точка. И си събираме рандемана :smoker:


И аз колкото повече чета повече се обърквам.
Бай Драган е прав.
Но и това че дистилационата колоната е по добра,пак е вярно.

Та искам да попитам за домашни цели какво съоръжение с вместимост 100-150 литра и средно годишно пройзводство от 100 на литра е най одачно да се използва ?


Вижте това ! viewtopic.php?f=9&t=443 Уводът на това мнение обяснява защо не сте прави ! :) Вижте също така и обясненията как се работи с колона , които по - горе Петьо е пуснал чрез този линк http://dox.bg/files/dw?a=fa3c593ca4
От това по-ясно здраве му кажи !


Ясно е правси но винаги има едно но

Защо има термин 2-3 Дистилат, а не ретефикациран дестилат?
Шотланското уиски което се пройзвежда от векове по една и съща технология в ретефикациона колона ли се произвежда? Каква е неговата технология на дистилация?

Мене лично ме интересува какъв казан с вместимост от 100-150 литра да си направя с колона или без колона ако е подобре с колона,по какъв начин да я направя ?


Моят казан е с вместимост 120 литра , но никога не съм го пълнил с повече от 80 ! Колоната си я направих по идея на същата схема , която Петьо пусна по-горе ! Само че малко промених начина на свързване на модулите , за да има възможност да се свързват по желания от мен начин ! Освен това добавих и серпентина...
Колоната е БЪРЗ НАЧИН за МНОГОКРАТНА дестилация , проведена наведнъж ! :) Освен това и по-прецизно отделя фракциите ! Уискито се подлага на дестилация няколко пъти , но не два , а няколко !!! Водката също ! С показания от мен хибрид може да променяш начина на работа по време на самата дестилация - това исках да постигна и го постигнах ! :2thumbs:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 20:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Илюша , твоят казан е леко крив у лево :D
Или ми е крив мониторът.

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2010, 21:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2009, 12:33
Мнения: 46
Местожителство: София
msergiev къде се изгуби напоследък?
На снимките на твоята колона се виждат две серпентини. Дай малко подробности защо са и как са свързани?

_________________
Целта оправдава средствата


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 132 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: vitkovski54 и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима