Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:52

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 17:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
ръководя се по тая рецепта:
-пий 2 чаши вино за по добро кръвообръщение
-удари 2 ракии да го стабилизираш тва пусто му кръвно
-пий 2 бири да се витаминизираш
:megagrin:
така че напълно сериозно се отнасям към многовековните руски традиции в лечението им с алкохол :lachtot:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 19:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Утре ще си изтрия поста , понеже е спамов...
но да пуснем и музичка :D след тия реплики ?

Музика за маса ,за ракия , че и за всичко :D








http://www.youtube.com/watch?v=vcWTTs8Q ... re=related

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 20:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
:prost: :arrow: :sauf: :arrow: :saufen: :arrow: :sleep: :arrow: :muede:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Последна промяна petiomalchev на 13 Мар 2010, 05:26, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 20:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
GUNS са велики !
A аз понеже имам казан, там идваше един алкохолик, който от 15 години бръмчеше по казаните и жулеше чиста, шрясна ракия. Та тоз чешит пред мен изпит 2х200 мл спиртомерът не го хващаше ма ще да е билоп към 65 градуса на ЕКС :shock: . после тоа човек сърбна още едно 100 мл, само че по-слабичко 55 градуса. Каза чао и си замина. Е намериха го на 2-3 километра, точно пред тях пред вратата паднал :megagrin: . Тоа човек е работил в русия нз преди колко години абе алкохолик със стаж 30 и + години. Почина скоро на 60 години . Премръзнал в няква пряспа. Това си е чистата истина.

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2010, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
То от организам до организам няма нищо общо

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2010, 03:58 
Offline

Регистриран на: 25 Дек 2009, 07:14
Мнения: 46
venci написа:
"дори и най-скапаната винпромска ракия е по-качествена от най-изпипаната домашна ракия"!!!! :lachtot:

Да ама Не
миро написа:
Освен описаните чисто химичните реакции всичко друго е пропаганда и платена реклама :warn:

То направо си е война между институцийте!
venci написа:
Кво шъ ми говори глупости оня подпухнал учен?

Много се изплаших,къде мога да си проверя парцуцата?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2010, 04:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Юли 2009, 20:37
Мнения: 43
Много се изплаших,къде мога да си проверя парцуцата?[/quote]


Изпратия към Бургас но ръкописи не връщам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 13:02 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Преди 2 години работих като хроматографист на място - където са изследвани различни продукти в това число и домащни ракии. Статистиката е следната (работа с газова хроматография с пламъчно-йонизационен детектор) :

За домашна ракия :
От 20 ракии - в 15 не се намират дори следи от метанол или етилацетат.
В 3 има от следи до грам на литър метанол (тези смърдят обикновено на "гнило").
В 2 има гора от пикове на метанол, етилацетат, висши алкохоли, ацетон, какво ли не още......
В домашна кайсиева ракия правена по "правилата" , двойно дестилирана на мястото на метанола и етилацетата нямаше изобщо никакви пикчета различими от фона!

Реално опасни за здравето са 10% , защото при направата им не са спазени правилата, (дискутирани тук).

Този "авторитет" да ходи да се гръмне! В средите на такива "специалисти" има огромни лайнари! "Винпромската ракия била хубава" да ходят да пият : Бай Гроздан, Грозден, Ямболска (не знам какво има в последната, не съм я изследвал но един път от 200 грама цял ден ме боля главата)...

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 15:14 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Жоро ,
не се съмнявам в това което си написал. Но това се отнася за Ракия. Защото 90 % от винпромските напитки не се вместват в това понятие Ракия. Те са нещо друго от спирт , вода и ...знам ли какво. Сега няма БДС. :sauf:
Но съм и пък сигурен ,че са по-безвредни от ракията ни . Устройствата им са къде по-модерни.
Хайде ,че ще включваме локомотива.Времето се стопля , пък и джибрите от миналата година не съм ги почвал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 17:11 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Точно исках да кажа, че домашната ракия ако се прави по правилата е безвредна. Или не по-вредна от спирта (етилов) вътре.

Хора, които слагат гнили плодове и захар - докато бъркалката престане да потъва създават лошо име не хубавите домашни ракии :) .

Наздраве!

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 20:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Захарта не пречи!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 07:41 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Доколкото съм чел с много висок процент начална захарност в пращината (26-28%). С някои видове дрожди (хлебна мая например) се образува много повече метанол от нормалното) и остава неферментирала захар накрая. Нормално началната захарност навсякъде я дават 18-22%.

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 09:28 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
образуването на метанол не е свързано с захарноста(пък било тя и изкуствено внесена в мъста)...А със съдържанието на целулоза,пектини , различни продукти на гниенето..и още много фактори...
За неферментиралата захар си прав-когато се ползват диви дрожди или мая...но за това има щамове дрожди които работят при висока захарност и образуван алкохол до 20%(защото той най-вече допринася за намаляването и измирането на дрождите в мъста...)

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 09:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
За да не бъда голословен ще дам един цитат от "Технология на високоалкохолните напитки" - "Метиловият алкохол се образува при хидролиза на пектиновите вещества на плодовете под действие на пектолитичните ензими. Количеството на метанола зависи от съдържанието на пектинови вещества в плодовете, от степента на метоксилиране на карбоксилните им групи, от степента на загниване на плодовете и от концентрациите и активността на ензимите."
При по високата захарност е възможно да се получат други отровни вещества от които да боли глава ама метил мяма как да стане. Жоро ако се сещаш къде си го чел сподели.
Ех, Илуша пак ме изпревари ;)

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 09:59 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
eeee Малчев....точно този цитат търсих ))))))))))))))))) :D

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима